Dagje Weg08.07.2013

Zomer in Antwerpen: Strantwerpen, Zomerfabriek & Badboot


Antwerpen.jpg
Antwerpen.jpg

Antwerpen is zomers de place to be. Tot 1 september kun je het festival ‘Zomer van Antwerpen’ bezoeken. Zomerse optredens, zwoele films en gezellige barretjes op top locaties. Er zijn feestjes met goede muziek, theater, spoken word, circus en nog veel meer. Naar goede gewoonte trekt het festival ook dit jaar naar spannende, onverwachte plekken in de stad en is voor jong en oud toegankelijk. 

Naast het ‘zomer in Antwerpen’ festival zijn vermaak je je in de zomer ook met tal van andere activiteiten.

Strantwerpen:

Op deze city beach kom je helemaal tot rust. Het motto luidt dan ook ‘Ontsnappen in eigen stad’. Je kunt hier heerlijk eten met je voeten in het zand, wat zorgt voor een vakantiegevoel.

Dit jaar speelt de Oosterse keuken een prominente rol. Maar ook beachfood als pizza in een box kun je er krijgen. Ook dit jaar staat er een ijzersterk programma klaar, wat zal zorgen voor de beste feestjes.

strandwerpen.jpg
strandwerpen.jpg

Zomerfabriek:

Twee zomermaanden lang wordt de oude gasfabriek in Zurenborg opnieuw the hottest place in town. De fabriek opent haar poorten voor dj’s, spoken word, films in openlucht, gaming en urban sports.

De funcky beats vliegen om je oren deze zomer, maar ook voor een lazy day zit je goed. Op het terras worden frisse drankjes en home made cocktails geserveerd. De Zomerfabriek is elke dag open van 15u tot 03u. In het restaurant eet je heerlijke seizoensgerechten uit de wereldkeuken voor een eerlijke prijs

Zomerfabriek-Antwerpen-e1341050183358

Badboot:

Voor de echte waterratten is er de badboot. Dit is het grootste drijvende zwemplatform ter wereld. Je kunt hier zwemmen en er worden zelfs aqua gym lessen gegeven. Voor een hapje en drankje kan je terecht bij de brasserie op de boot.

Badboot antwerpen.jpg
Badboot antwerpen.jpg
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.