`

Dagje Weg21.03.2022

Dit kun je zien op de Floriade Expo 2022 in Almere


Eens in de tien jaar vindt wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. En in 2022 is het weer zover, van 14 april tot en met 19 oktober. De locatie voor de Floriade Expo 2022 is dit jaar Almere. Zin in een leuk dagje weg in het voorjaar of de zomer in eigen land? Dit kun je zien op de Floriade Expo 2022 in Almere!

De Floriade Expo vindt altijd in Nederland plaats, maar steeds op een andere plek. Vorige Floriade’s werden gehouden in Venlo (2012) en Haarlemmermeer (2002). Dit jaar is Almere het decor.

Wat kun je zien op de Floriade 2022?

De Floriade is een tuinbouwtentoonstelling waar het draait om bomen, planten, bloembollen en alles wat verder bij tuinbouw hoort. Iedere editie is er ook een thema en het thema van de Floriade 2022 is Growing Green Cities. Er worden oplossingen getoond die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Een thema dat natuurlijk perfect bij 2022 past, want als er iets moet gebeuren dan is het dat steden gaan verduurzamen, dat we vooral denken aan de toekomst en hoe we zuinig om kunnen gaan met planeet aarde.

Exposanten van over de hele wereld komen naar Almere om hun innovaties op gebied van tuinbouw te laten zien. En dat alles in een groene wereld van bloemen, planten, groenten en fruit.

Een greep uit wat je dit jaar kunt gaan zien en doen in Almere.

Mini wereldreis

In feite kun je er een soort wereldreis maken door te wandelen door tuinen uit onder andere India, Luxemburg, China, Japan, Italië en Thailand. Zo laat Cyprus bezoekers van de Floriade bijvoorbeeld zien je van een kaal stuk stad met inheemse planten toch een groen park kunt creëeren. Japanners staan natuurlijk bekend om hun perfecte gearrangeerde tuinen en in Almere laten zij zien hoe zij met natuurlijke grondstoffen een traditionele ecologische levensstijl omarmen. En in de ecologische Belgische tuin kun je onder andere eetbare bloemen proeven.

Voor de kids

Voor kinderen is er een voedselbos waar ze alles kunnen ontdekken dat eetbaar is. Je kunt een ritje met een kabelbaan maken. Er is een pad waar je sporen van bevers kunt zoeken. In het bostheater zijn allerlei voorstellingen te zien en er zijn verschillende speeltuinen. Ook de levende bomenbibliotheek is leuk: in deze bomentuin vind je een verzameling bomen en struiken van A tot Z. Een dagje weg naar de Floriade is dus zeker ook een prima uitje met kinderen.

Live muziek & food

Er wordt ook voor volop entertainment gezorgd in de vorm van theather en muziek. Op zondag van 11.00 tot 12.00 uur is er klassieke muziek en op het Urban Stage is dagelijks van 12.30 en 14.00 een wisseld optreden te horen. Bandjes vanuit de hele wereld treden iedere middag op bij Flora’s Kitchen.

Foodtrucks serveren lokale en seizoensgebonden gerechten. Er is een restaurant met culinair hoogstaande gerechten, zonder dierlijke eiwitten. En topchefs uit Nederland maken het beste uit de Nederlandse keuken in restaurant Dutch! Cuisine.

Bezoek de Floriade Expo van 14 apri tot en met 19 oktober.

Kaartjes kopen voor de Floriade 2022? Online zijn ze goedkoper dan aan de deur (29 euro i.p.v. 35 euro) dus bestel ze alvast hier.

© Andre Prins – Floriade

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Nederland

5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer

De schitterende en nog redelijk onontdekte Westeinderplassen liggen bij het bekende bloemendorp Aalsmeer. Het is een indrukwekkend gebied met een oppervlakte van 10 vierkante kilometer, wat het één van de grootste plas...

Dagje Weg25.01.2024

5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer

Een paradijs voor liefhebbers van watersport
Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek!

Algemeen17.01.2024

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België

Wie denkt dat kerstmis nog ver weg is heeft het mis! Nog even en we zitten weer heerlijk aan het kerstdiner! Het is dus de hoogste tijd om een bezoekje aan de kerstmarkt te plannen. Dat is namelijk altijd een gezellig...

Winter20.11.2023

De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

Zo mooi is het noorderlicht in Nederland

Om het noorderlicht te zien moet je naar het noorden, naar Scandinavië bijvoorbeeld. Toch? Nou, niet dus. Je kunt dit bijzondere natuurverschijnsel óók in Nederland zien. Het komt niet zo vaak voor dat het noorderlich...

Natuur06.11.2023

Zo mooi is het noorderlicht in Nederland

In Brabant is Rome dichterbij dan je denkt

Voor een dosis Italië moet je in het dorp Oudenbosch in West-Brabant zijn. Hier waan je je voor heel even in Rome, als je de Brabantse versie van de beroemdste kerk ter wereld bezoekt. Maar er is meer te doen in Oudenbo...

Dagje Weg26.07.2023

In Brabant is Rome dichterbij dan je denkt

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

Het campingconcept van Huttopia spreekt mij enorm aan. Luxe, kleinschalige campings op bijzondere plekken in natuur, met ruime plekken en toffe accommodaties om te huren. Dat is geen klassiek kamperen, maar ik ga niet p...

Zomer21.07.2023

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

Roadtrip langs de 10 mooiste plekken in West-Brabant

Als er één regio is die ik goed ken, dan is het West-Brabant. Ik ben er geboren, getogen en woon al jaren in mijn lievelingsstad Breda. Om jou te laten zien hoe ontzettend leuk en mooi West-Brabant is, heb ik de ultie...

Algemeen19.07.2023

Roadtrip langs de 10 mooiste plekken in West-Brabant