Dagje Weg01.07.2015

Nieuwste Efteling-attractie Baron 1898 is open!


Dive coaster maakt vrije val van 37 meter met 90 km/uur

Een dagje Efteling is vanaf vandaag weer wat leuker, de nieuwste attractie Baron 1898 is vanaf vandaag open voor het publiek. Gisteren mochten BN’ers zoals Hardwell alvast een ritje maken, maar vanaf vandaag mag iedereen. Wat je te wachten staat? Een vrije val van zo’n 37 meter, die loodrecht naar beneden gaat, een ritje met 90 kilometer per uur en de nodige spannende loopings. Deze video geeft een voorproefje!

De wachtrijen bij Joris en de Draak en de Python zullen aanzienlijk verminderen komende zomer, want iedereen wil natuurlijk een ritje in de Baron 1898 maken. Met de Efteling-app kun je trouwens zien hoe lang de wachttijden zijn per attractie, om zo te voorkomen dat je naar de andere kant van het park wandelt en daar lang in de rij moet staan.

Dive coaster

Van een dergelijke achtbaan, een dive coaster zoals dat heet, zijn er niet zo heel veel gemaakt. De Efteling heeft daarmee dus een unieke attractie te pakken. Het maakt het park voor jongeren en volwassenen weer wat aantrekkelijk om er een dagje door te brengen. Het spannendste moment uit een ritje met Baron 1898 is toch wel het moment dat je boven een stomend gat in de grond hangt, waar je dus met 90 km/uur doorheen schiet. Dat zie er zo uit!

Met 90 km\/uur `stort` je naar beneden
Met 90 km/uur `stort` je naar beneden
En zo ziet dat er dan uit!
En zo ziet dat er dan uit!
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.