Dagje Weg02.07.2014

Qbic Hotels: trendy en luxe overnachten voor een goede prijs!


Stel je eens voor: een luxe en trendy hotel met alles wat je maar kunt wensen. Een goed bed waar je heerlijk kunt neerploffen na een inspannende dag. Een ontspannende regendouche om even tot rust te komen en een snelle Wi-Fi verbinding om direct je ervaringen van die dag te delen met je vrienden. Mocht je toch op zoek zijn naar wat gezelligheid, dan kun je een plaatsje zoeken in een moderne lounge waar informaliteit naast service voorop staat. Dat is Qbic Hotels in een notendop.

Een oplossing?

Elk businessplan begint met een oplossing voor een uitdaging. Qbic hotels startte met de vraag; Hoe maken we van leegstaande kantoorgebouwen, leuke hippe hotels met topservice voor een top prijs, ofwel ‘affordable luxury’ . Een luxe hotel met het informele karakter van een hostel, Naast de goede basis, is ook de formule van Qbic noemenswaardig. De naam Qbic komt van het kubusvormige element in iedere hotelkamer wat een Cubi wordt genoemd. De Cubi heeft alles wat je nodig hebt, waaronder een bed, bureau, een ‘natte cel’ met een douche, toilet en wasbak. Ruimtebesparend, efficiënt en modern. Iedere Cubi is voorzien van een eigen designer frame wat zorgt voor een moderne look. Dit frame verbindt als het ware alle elementen in de hotelkamer en geeft een trendy uitstraling.

Een strakke basis

Het Qbic Hotel werkt volgens ‘basic’ principe. Dit klinkt niet erg aantrekkelijk, maar niets is minder waar. Wat aanwezig is, is ook echt goed te noemen. Zo beschikken alle kamers over moderne Hästings of Eastbon bedden en gratis Wi-Fi, leuke Dutch design elementen en natuurlijk een regendouche.Want door deze basis die alleen de broodnodige elementen biedt, blijft de prijs die je betaalt voor een luxe en trendy hotel relatief laag.

De service managers, er is er altijd één dag en nacht aanwezig, helpen met inchecken en zorgen voor de nodige informatie over de stad en de omgeving. Verder is er self service, de gezellige lounge nodigt uit voor een drankje.Tijdens het serveren van het huisgemaakte ontbijt, maakt het personeel een praatje met de hotelgasten. Ook ’s avonds ademt de lounge een gemoedelijke sfeer. Aan de tafels kun je even bijkomen met een drankje of nog wat werk verrichten. Hier zul je je niet snel alleen voelen.

Het Qbic Hotel kan omschreven worden als een hotel met alle faciliteiten die je nodig hebt, waaronder een goed bed, een heerlijke douche en snel internet voor een zeer gunstige prijs. Kortom, een perfecte combinatie van luxe met de gemoedelijkheid van een hostel.

Waar kun je het Qbic Hotel vinden?

Op dit moment zijn er twee Qbic Hotels in Amsterdam en Londen. Het Qbic Hotel in Amsterdam is te vinden in het WTC gebouw nabij het station Amsterdam Zuid. Een perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg of een zakelijk bezoek. Daarnaast biedt Qbic een speciale korting aan voor Travelvalley lezers. Met de code QBIC krijg je 10% korting.

Nieuwsgierig geworden? In onderstaand timelapse filmpje is te zien hoe een Qubi wordt opgezet.