Dagje Weg05.12.2014

Wat te doen dit weekend? [week 49]


Kerstshoppen, Amsterdam Light Festival en ijsbeelden bewonderen

Vier je geen Sinterklaas of heb je geen zin om weer bij je schoonouders langs te gaan? Hier een aantal tips om te doen voor komend weekend.

1. Amsterdam Light Festival

Dit festival wordt van 27 november tot 18 januari gehouden. Aanstaande zondag, op 7 december, start de bijzondere tentoonstelling ‘Staatslicht’. De route van deze tentoonstelling gaat langs vijftien hoogtepunten uit de collectie van het enige lichtkunstmuseum dat Nederland ooit heeft gekend: het Eindhovense Centrum Kunstlicht in De Kunst. De kunstwerken staan in de etalages van de straten in de Staatliedenbuurt. De tentoonstelling is tot 15 februari te zien en dagelijks van zonsondergang tot middernacht te bewonderen.

2. Cool Event Scheveningen  

Altijd al een keer willen schaatsen voor het Kurhaus? Dat kan van 16 november tot 18 januari. Daarnaast is er ook een Palace Fun Slide, een dertig meter lange ijsglijbaan vlak voor de beroemde Pier van Scheveningen. Een dagkaartje voor de schaatsbaan en ijsglijbaan kost 7,50 euro.

3. Kerstmarkt in de Gemeentegrot Valkenburg

Aan de voet van de wereldberoemde Cauberg in Limburg wordt van 14 november 2014 tot en met 23 december 2014 een kerstmarkt gehouden in het tientallen kilometer lange gangenstelsel van Valkenburg. Het gangenstelsel is volledig door mensen gemaakt en heeft een enorme historische waarde. De markt is in het weekend van 10.00 tot 21.00 uur geopend en een toegangskaartje kost vijf euro.

4. IJsbeelden Festival

Van 6 december tot 25 januari zijn er in Zwolle IJsbeelden van 40 verschillende kunstenaars te zien. Het thema is dit jaar ‘World in Motion’. Dit wordt vertaald in opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen gehakt uit ijs. Een toegangskaartje kost 12,50 euro en voor de treinreizigers onder ons is er een arrangement te vinden in de Spoordeelwinkel.

Vanaf nu ga je deze rubriek iedere week vinden op Travelvalley. Elke vrijdag krijg je van ons leuke tips om te doen voor het aankomende weekend!

Credits headerfoto: Janus van den Eijnden. 

Avatar foto
Sophie de Kok

Sophie studeert Journalistiek in Tilburg. Ze is dol op sushi en notitieboekjes. Ze schrijft het liefst over Kickstarter campagnes en blogt voor DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley