Egypte

Zin een vakantie naar Egypte? Wij hebben de mooiste bestemmingen, badplaatsen en must sees voor je verzameld. Ontdek de leukste plekken in Egypte om te duiken en te genieten aan het strand.

Op vakantie naar Egypte

Egypte is een bijzondere en veelzijdige vakantiebestemming. De hoofdstad van Egypte is Caïro. Het land grenst aan verschillende landen, waaronder Israël en Libië en ligt aan zowel de Middellandse Zee als aan de Rode Zee. Er wonen maar liefst 95 miljoen mensen. 

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Egypte zijn de piramides, net buiten Caïro. De piramide van Cheops - ook wel de de Grote Piramide van Gizeh genoemd - is het enige klassieke wereldwonder dat nog bestaat. Samen met de Sfinx van Gizeh en de dodentempel van Chefren zijn het dé must-sees van Egypte.

De mooiste badplaatsen

Maar er is veel meer! Luxor is een van de mooiste steden van Egypte, aan de oevers van de Nijl. En Egypte barst van de beeldschone badplaatsen zoals Sharm el Sheikh en Hurghada. Ook opkomende bestemmingen zoals Taba en El Gouna zijn geliefd. Naar Egypte ga je op vakantie als je vooral wilt ontspannen in een mooi resort, want die zijn er heel veel.