Gadgets02.05.2011

Kiboots: hate it or love it


Ga je komende zomer op vakantie naar party-eiland Ibiza, en wil je net als de rest van het eiland helemaal hip zijn, koop dan een paar Kiboots (Sylvie heeft ze ook!).

Kiboots zijn handgemaakte, vrolijk gekleurde laarzen die gemaakt worden van materialen die afkomstig zijn uit Marokko. Wat materiaal betreft wordt gebruik gemaakt van kelims, dat zijn Marokkaanse traditionele handgeweven tapijten. Iedere laars is helemaal anders, omdat ook ieder tapijt helemaal anders is, deze tapijten worden namelijk niet gemaakt volgens een vast patroon. En dat ook nog eens volledig kinderarbeid vrij, voor 179,95 euro. Op Ibiza komen deze laarzen helemaal tot hun recht, omdat het helemaal past in de hippieachtige manier van leven en kleding die ze daar dragen. Je kunt ze ook kopen op een van de bekende hippiemarkten op eiland Ibiza, dat is voor vrouwen die van shoppen, leuke kleding en accessoires houden helemaal de place to be.

Maar ook als je niet naar eiland Ibiza op vakantie gaat zijn Kiboots laarzen ook hartstikke leuk! Je kunt ze in Nederland ook heel goed dragen. Ze zijn er overigens voor mannen ook, dan zijn de gebruikte tapijten iets minder kleurrijk, maar nog steeds erg cool!

kiboots-laarzen
kiboots-laarzen
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.