Gadgets16.09.2012

‘Laplife’ je kijk op de wereld


Zovelen trokken naar Finland in de hoop het Noorderlicht waar te nemen, een wonderlijk natuurverschijnsel van kleurend licht. Maar velen komen vaak weer enigszins teleurgesteld terug omdat het schouwspel zich helaas niet openbaarde. Daar heeft ‘Lapland – The North of Finland’ nu wat op gevonden: een app waarmee je het Noorderlicht altijd en overal kunt ervaren.

Met de lapication, zoals de app wordt genoemd, is het spectaculaire Noorderlicht te zien op je telefoonscherm door die omhoog te draaien. Tegelijkertijd wordt het beeld op je telefoon omgetoverd tot de Lapse lucht. Zo kun je het wonderlijke licht altijd en overal ervaren. Wanneer de telefoon weer horizontal wordt gehouden, keert het beeld terug naar de normale stand.

Marketingdirecteur Hanna-Mari Talvensari van de ‘Lapland – North of Finland’-campagne noemt de app een creatieve uitlaatklep. ,,Reizigers kunnen deze app gebruiken als een reisgids maar het beschikt ook over adembenemend foto- en videomateriaal van het land van extremen.”


Met de tool maak of gebruik je een eigen foto die je vervolgens kunt ‘Laplifyen’ met een Laps fotobewerking-systeem, een soort Finse Instagram. Zo kunnen gebruikers kiezen voor de filters northern lights, midnight sun, Ice, autumn of christmas en voeg Lapse elementen toe, zoals een rendiergewei, sneeuwscooter of sneeuwvlokken. Alle beelden worden automatisch opgeslagen in het fotoalbum.

Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.