Gadgets13.11.2013

Nooit meer je koffer kwijt op het vliegveld door het view tag e-label


Hoe frustrerend is het als je veilig en wel op je bestemming aankomt, en je koffer is ergens blijven liggen. Dag schone onderbroek, tandenborstel en al je zorgvuldig uitgezochte setjes kleding. Nu is er iets super handigs, een e-label die je laat weten waar je koffer is. Plakkertjes met streepjescodes zijn verleden tijd, met de view tag laat je koffer namelijk zelf weten waar hij is. Het lijkt op een gewone bagagelabel van papier, maar het verschil is dat de label van plastic is en op het display zit een e-link. De reisinformatie die op het label te zien is kun je gemakkelijk bewerken met een bijbehorende app. Met RFID en near-field communication-technologie is de locatie van je tas of koffer altijd bekend.

Als je tas dus niet aankomt op het zelfde vliegveld als jij, word je door middel van een sms op de hoogte gesteld. Via de app kun je dan bekijken waar je tas of koffer wel is. Naar mijn mening is dit een goede toevoeging tijdens het reizen met het vliegtuig. Je hoeft je op deze manier minder druk te maken over je bagage en mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, kun je altijd zien waar je tas zich bevindt.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!