Gadgets05.04.2014

3 Travelgadgets waar je eigenlijk niet mee gezien wil worden


Sommige gadgets en reis-items zijn handig en strelend voor het oog. Daarnaast heb je de categorie ‘heel handig, maar no way dat iemand mij hiermee mag zien’. Meestal heeft dit vooral te maken met het imago van het item. Het heuptasje en het zonnebrillentouwtje zijn hier goede voorbeelden van. Wij laten zien dat desondanks het slechte imago er super leuke variante zijn.

Heuptasje

In mijn ogen is de rugtas de ideale tas om mee te nemen tijdens je reis. Een nadeel van een rugtas is het op en af doen, om bijvoorbeeld je paspoort of boardingpass te pakken. Want als je op reis gaat moet je deze documenten zo’n drie keer laten zien, voordat je in het vliegtuig zit. Een heuptasje biedt uitkomst. Alleen als ik aan heuptasjes denk, associeer ik dit direct met de avondvierdaagse en citroen met pepermunt. Maar het kan ook anders. 

Noosa_heuptasje
Noosa_heuptasje

(Zonne)brillentouwtje

Een touwtje dat ervoor zorgt dat je bril niet kan vallen. Glijdt je zonnebril onverhoopt toch van je neus, dan is er altijd nog het touwtje dat ervoor zorgt dat je bril nog om je nek blijft bungelen. Vooral handig tijdens festivals, backpackvakanties of als je een potje beachbal wilt spelen op het strand. Maar ook hier speelt dat beroerde imago weer een rol. Niet nodig want zo kan het ook. 

Brillen koord
Brillen koord

Afritsbroek

Een afritsbroek is handig, vooral als je door landen reist waar de temperatuur ’s avonds enorm daalt en op de dag heel snel stijgt. Maar het imago van de afritsbroek is nog steeds niet terug van weggeweest, en terecht! Ik heb mijn best gedaan, maar zonder resultaat. Afritsbroeken zullen vast heel handig zijn, maar het blijven oncharmante dingen. 

Welke items neem jij mee op reis, die je liever niet laat zien aan je medereiziger?

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!