Gadgets11.07.2014

Actieshots en onderwaterfoto’s maken met de Nikon Coolpix AW120


Snorkelen, jetskiën en canyoning

Als travelblogger reis ik veel en kom ik op de mooiste plekken. Meestal met mijn Nikon spiegelreflexcamera in de hand om zo de mooiste foto’s te kunnen maken, en een iPhone voor wat snapshots voor Instagram. Maar deze camera heeft ook een nadeel: het ding is best wel groot en zwaar en is soms gewoon niet handig. En zodra er wat actie of avontuur in de buurt komt, berg ik mijn camera veilig op. Jammer, want juist van die dingen wil je foto’s maken! Daarom test ik een actiecamera uit. Tijdens mijn laatste reizen naar Curaçao en Schotland heb de Nikon Coolpix AW120 meegenomen, voor actiefoto’s en foto’s van de wondere onderwaterwereld!

De wondere onderwaterwereld
De wondere onderwaterwereld
De gezonken Tugboat op Cura\u00e7ao
De gezonken Tugboat op Curaçao
Koraal op Cura\u00e7ao
Koraal op Curaçao
Heel veel mooie vissen!
Heel veel mooie vissen!
Canyoning is zo leuk!
Canyoning is zo leuk!

Onderwaterfoto’s op Curaçao

Een van de kenmerken van de Nikon Coolpix AW120 is dat deze camera waterdicht is en je er dus onderwaterfoto’s mee kunt maken. Volgens de handleiding kan de camera tot 18 meter diepte, maar zo diep ga ik niet. De Nikon Coolpix AW120 laten vallen is ook geen probleem, de camera is schokbestendig bij een val tot 2 meter en kan ook nog eens prima tegen vorst (tot -10°C). Op Curaçao neem ik de camera mee wanneer ik ga snorkelen en jetskiën. Voor onderwaterfoto’s in er overigens een speciale stand om te fotograferen. We duiken het water in om de onderwaterwereld bij de gezonken Tugboot te bewonderen. Het is er druk met snorkelaars en duikers, en natuurlijk zien we heel veel bijzondere vissen. Omdat ik nog geen idee heb wat de kwaliteit van de foto’s zal zijn, schiet ik er lekker op los (ook heel veel selfies). Als we het water uitstappen zie ik pas het resultaat!

Een onderwaterselfie
Een onderwaterselfie

Canyoning in Schotland

Met Bever reisde ik naar Schotland voor een microadventure, een korte en avontuurlijke trip. Canyoning staat op het programma dus de Nikon Coolpix AW120 komt weer goed van pas. Ik spring ermee in het water, klim over rotsen en ga abseilen onder een waterval door. Gelukkig zit er een handig riempje bij zodat ik de camera om mijn nek kan hangen en mijn handen vrij hebt. De foto’s onder water vind ik mooier geworden dan de foto’s van het canyoning in Schotland. Maar zonder deze camera zou ik helemaal geen foto’s van mezelf, abseilend langs een waterval hebben, dus ik ben er alsnog heel erg blij mee!

Canyoning in Schotland, zo gaaf!
Canyoning in Schotland, zo gaaf!
nikon_coolpix_aw120_water
nikon_coolpix_aw120_water

WiFi en Wireless Mobile Utility

De foto’s staan nu wel op de camera, maar deze coole actiebeelden en onderwaterselfies wil je natuurlijk zo snel mogelijk delen met je vrienden. Ik heb de Wireless Mobile Utility app van Nikon gedownload en in een paar seconden heb ik ze op mijn iPhone staan. Heel handig!

De Nikon Coolpix AW120 is te koop in vier kleuren: rood, zwart, blauw en met legerprint en kost ongeveer 300 euro (prijzen van online verkooppunten verschillen nogal).

De Nikon Coolpix AW120
De Nikon Coolpix AW120
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.