`

Gadgets06.08.2020

De beste noise cancelling koptelefoon ooit krijgt nu een opvolger!


maak kennis met de Sony WH-1000XM4

De Sony WH-1000XM3 koptelefoon is al jaren een van de eerste dingen die ik klaar leg als ik op reis ga. Reizen zonder koptelefoon is er simpelweg niet meer bij, ik kan niet zonder. Om muziek te luisteren, films te kijken en vooral om omgevingsgeluid te reduceren. Met een koptelefoon met noise cancelling op is het rustiger om je heen, wel zo prettig als je onderweg bent. Maar zeker ook thuis en tijdens het werken wordt ‘ie veel gebruikt. En de WH-1000XM3 van Sony is er niet zomaar eentje, want wereldwijd wordt dit gezin als de beste noise cancelling koptelefoons die op de markt is. Maar nu is er goed nieuws, want het is de hoogste tijd voor de opvolger! Het is Sony gelukt om bepaalde features nóg beter te maken. Maak kennis met de WH-1000XM4!

Wat is er verbeterd?

De belangrijkste verbetering van de XM4 ten opzichte van de XM3 is de noise cancelling: die is nu zelfs 20 procent beter dan z’n voorganger. Dat betekent in de praktijk dat je nóg minder omgevingsgeluid hoort wanneer deze functie is ingeschakeld.

Wanneer je in een vliegtuig zit zul je merken dat het brommende geluid van de motoren volledig wordt geblokkeerd. Zo kun je het geluid van een film of muziek perfect horen. En dat reist nu eenmaal een stuk prettiger.

De WH-1000XM3 kon je koppelen aan meerdere apparaten (bijvoorbeeld je telefoon en je laptop), maar helemaal ideaal was het niet want je moest op het ene apparaat een Muziek-Bluetooth profiel kiezen en bij de andere Phone Call. De opvolger maakt het nu mogelijk om daartussen te switchen. De WH-1000XM4 heeft namelijk een functie die New Multipoint Connection wordt genoemd. Hiermee kun je meerdere dezelfde bluetooth-profielen koppelen en switchen tussen apparaten (telefoon-laptop). En dat is echt heel handig als je veel op een laptop werkt.

Dit kun je verwachten van de WH-1000XM4

Daarnaast zijn een hoop nieuwe functies toegevoegd. De WH-1000XM4 beschikt over veel nieuwe smart functies ten opzichte van zijn voorganger.

  • Draagdetectie: wanneer je de koptelefoon afzet zal de muziek automatisch stoppen. Zet je ‘m weer op, dan wordt de muziek hervat.
  • Speak-to-chat functie: de koptelefoon is in staat om te herkennen wanneer je begint te praten en zal de muziek automatisch pauzeren en de microfoons op de koptelefoon omzetten. Zo kun je dus bijvoorbeeld de persoon waar je tegen praat goed verstaan. En dat is echt een ideale functie, waarmee je dus nooit meer een oorschelp hoeft op te liften om iemand te kunnen verstaan.
  • Draagcomfort: ook is er gekeken naar de verbetering van het draagcomfort, dat nu nog beter is geworden. De hele dag werken met een koptelefoon of een lange vlucht zijn hiermee een stuk aangenamer want je zult geen last krijgen van irritatie van de hoofdband of druk van de oorschelpen.
  • Voice search: de WH-1000XM4 koptelefoon is ook geoptimaliseerd om spraakgestuurde zoekopdrachten uit te voeren, zoals bijvoorbeeld Google Assistant. Super handig!
  • Accuduur: met de noise cancelling ingeschakeld gaat de accu maar liefst 30 uur mee – zonder noise cancelling is dat zelfs 38 uur. Opladen gaat ook super snel: na 10 minuten kun je weer 5 uur vooruit.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe Sony WH-1000XM4? Bekijk hier alles specificaties en bestel ‘m direct.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Reisaccessoires

8 briljante reisartikelen die je vakantie makkelijker maken!

Sommige dingen zijn onmisbaar voor op reis. Omdat ze je vakantie nu eenmaal een stuk makkelijker en daarmee leuker maken. Wij hebben acht briljante reisartikelen voor je verzameld voor in je koffer, weekendtas.

Gadgets22.01.2024

8 briljante reisartikelen die je vakantie makkelijker maken!

Review: op reis met de Thule Aspect camerarugzak

Met de Nikon D750 en drie bijbehorende lenzen (27-70, 24 en 50 mm) heb ik vaak een zware cameraset bij me als ik op reis ga. Tot voor kort zaten die gewoon los in een willekeurige rugtas zonder enige vorm van bescherming...

Gadgets23.03.2023

Review: op reis met de Thule Aspect camerarugzak

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe koffer

Reizen met een koffer heeft een hoop voordelen ten opzichte van andere soorten bagage, zoals reistassen. Ben je toe aan een nieuwe koffer? Dan is het goed om je even in te lezen voor je er een koopt. Met een paar handige...

Algemeen04.11.2022

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe koffer

5 tech gadgets die je nodig hebt tijdens het reizen

Reizen is behoorlijk lastig geworden in de nasleep van de COVID-19-pandemie. Echter nu de reisindustrie weer opleeft, is er hoop dat je eindelijk die reis kunt maken waar je naar verlangde. Het benodigde papierwerk om op...

Gadgets28.09.2022

5 tech gadgets die je nodig hebt tijdens het reizen

7 ultieme tips om te reizen met alleen handbagage

Heb je een vliegreis op de planning staan en overweeg je te reizen met alleen handbagage? Dat heeft een hoop voordelen. Door te reizen met alleen handbagage ben je super flexibel. Op deze manier gaat reizen ook een stuk...

Algemeen23.08.2022

7 ultieme tips om te reizen met alleen handbagage

Welke kleding draag je als je gaat vliegen?

Je koffer is vol, je leukste outfits heb je ingepakt. Je bent klaar voor vertrek. Alleen nu vraag je je af, wat moet je aantrekken in het vliegtuig? Strakke kleren zijn geen optie, zeker niet als je lang in het vliegtuig...

Vliegen07.06.2022

Welke kleding draag je als je gaat vliegen?

Deze skibril is CO2-positief!

Zon, schaduw, mist, sneeuw. Je kunt nogal in verschillende weersomstandigheden terecht komen in de bergen. En hoe handig is het dat je dan met slechts een paar “kliks” je lens kan aanpassen aan het weer? Het kan met...

Winter13.01.2022

Deze skibril is CO2-positief!

De autostoeltjes van Cybex maken reizen met je baby een stuk gemakkelijker

Al tijdens de zwangerschap nemen veel aanstaande ouders zich voor; ook als de mini er straks is, blijven we gewoon mooie reizen maken. Wellicht even een jaartje wachten met een reis naar Nieuw-Zeeland of een moeilijke ba...

Algemeen06.01.2022

De autostoeltjes van Cybex maken reizen met je baby een stuk gemakkelijker