Gadgets14.04.2014

Soho, lekkere koptelefoon voor de oren


Nieuwe koptelefoon van Harman Kardon

Reizen doe je allang niet meer alleen met een koffer en een boek. Daar hoort al lange tijd geluid bij; vanuit de telefoon of iPod. Harman Kardon weet dat maar al te goed. het merk is niet alleen stijlvol, maar weet ook de kwaliteit te leveren waar veel muziekluisteraars om vragen: even weg in een ‘sound of your one music’. Nieuw is de Harman Kardon Soho, een koptelefoon voor de moderne reiziger.

Zo mooi is het doosje waar de koptelefoon dan in zit
Zo mooi is het doosje waar de koptelefoon dan in zit

Met leer

De stijlvolle vierkante speakers zijn alleen al door de vorm opvallend, want de meeste speakers voor het hoofd zijn toch nog steeds rond en vooral ook kleurrijk. De Soho is dat zeker niet. Die is verkrijgbaar in wit, zwart en bruin met lederen afwerking. Niet direct hip, gezien het kleurenpalet tegenwoordig, maar daarmee is de Soho wel stijlvoller en onderscheidend. Kortom, het merk is gedrufd door niet mee te gaan in de laatste modetrends die verdwijnen voor je het weet. Maar dat is ook waar we Harman Kardon van kennen: strak in een eigen jasje.

Plat

Het meest opvallend is toch wel de manier waarop je ‘m in elkaar vouwt of de oorschelp er als een magneet afhaalt of weer aanzet. De Soho hoofdtelefoon kan tot minder dan 30 mm plat worden opgevouwen en glijdt ook prima in bijgeleverde reistas. Wie ondertussen wil bellen.., de Soho is leverbaar met verschillende rechte microfoonkabels met afstandsbediening: een universele afstandsbediening/microfoon voor Android-gebruikers, of een met Apple iOS verenigbare afstandsbediening/microfoon voor iPhone-bezitters.

Natuurlijk is de Soho ook in het wit te koop
Natuurlijk is de Soho ook in het wit te koop

Enkele specificaties zijn:

• Onderscheidend in geluid, vorm en look and feel
• Hoogstaand gestikt leer en roestvrijstaal
• 30 mm drivers zorgen voor heldere hoge tonen en een rijke, verfijnde bas
• Compact voor op reis.
• Elegante reistas bijgeleverd

Image - SoHo_BLK_Front_WHTbackground
Image - SoHo_BLK_Front_WHTbackground
Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.