Gadgets18.06.2015

Tentsile tree tenten: de ultieme boomhut voor kampeerders


Een mobiele boomhut, zo kun je de Tentsile Tree Tenten het beste omschrijven, maar dan wel eentje die je het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Het enige dat je nodig hebt is een plek om je tent aan drie bomen te kunnen knopen. Je hebt geen last van een vochtige ondergrond, ongedierte kruipt er niet zo snel in en het is gewoon een heel erg cool idee om hangend tussen de bomen in je eigen boomhutje te slapen. We like!

Tentsile tenten

Er zijn verschillende varianten van dit concept verkrijgbaar: voor twee of voor drie personen. De ingang van de tent zit aan de onderkant, waar je via een laddertje naartoe kunt klimmen. Binnenin vind je 2 of drie hangmatten die comfortabel genoeg zijn om een hele nacht door te brengen. Tegen muggen ben je in ieder geval beschut, want al deze tenten hebben een muggengaas. Mocht het weer extreem worden, dan heb je met de Stingray tree tent nog de beste beschutting.

In de grote versie is ruimte voor 3 personen om te slapen
In de grote versie is ruimte voor 3 personen om te slapen
De ultieme boomhut!
De ultieme boomhut!

Slapen in de natuur

Met deze tent wordt kamperen natuurlijk wel extra bijzonder, omdat je hiermee één met de natuur kunt worden. Het is dan wel de bedoeling dat je een hele bijzondere plek uitkiest om ‘m op te hangen: uitzicht over water is een aanrader, en helemaal op een plek waar ook de zon onder gaat. Neem je geliefde mee dit tentje in, en je hebt een hele bijzondere nacht!

Goedkoop zijn deze Tentsile Tree Tenten niet echt. De goedkoopste begint bij zo’n 500 euro en dan moet je accessoires zoals een touwladder er nog bij kopen. Je doet er overigens ook iets goeds mee voor de natuur, want voor iedere tent die verkocht wordt, worden drie nieuwe bomen geplant. Het opzetten is ook nog best goed te doen, kijk maar naar deze video!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Kamperen

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

Ben jij op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw volgende kampeeravontuur in Europa? Bekijk dan deze topselectie van unieke kampeerplekken in deze uitgebreide lijst met de 30 populairste campings in Europa. Van idyllische locaties aan het water, luxe glampingaccommodaties en back-to-basic campings, er zit van alles wat tussen.

Zomer07.05.2024

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek!

Algemeen17.01.2024

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

De Dordogne is een van de mooiste streken van Frankrijk. Zonder twijfel ook mijn favoriete Franse regio. Het leven is hier namelijk precies zoals het volgens mij zou moeten zijn: puur, gemoedelijk en het is er nu eenmaal...

Zomer08.01.2024

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

Het campingconcept van Huttopia spreekt mij enorm aan. Luxe, kleinschalige campings op bijzondere plekken in natuur, met ruime plekken en toffe accommodaties om te huren. Dat is geen klassiek kamperen, maar ik ga niet p...

Zomer21.07.2023

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg