Gadgets01.02.2018

Welke smartphone maakt de beste vakantiekiekjes?


Stel, je gaat graag en veel op vakantie. Dan wil je natuurlijk wel dat je foto’s er fantastisch uitkomen, want er is niks zo jammer dan dat je die prachtige herinneringen niet goed hebt kunnen vastleggen. Maar hoe doe je dat? Koop je een aparte camera? Neem je je smartphone mee? En in dat laatste geval: welke smartphone wil je dan?

Er zijn genoeg vergelijkingen te vinden, maar heel vaak valt het balletje toch nipt aan de kant van Samsung. Of het nu de Galaxy S8 (plus) of de Note 8 is, Samsung’s telefoons worden geroemd om hun topcamera’s die in alle omstandigheden goede foto’s kunnen maken.

S8 of Note 8?

Om dat argument kracht bij te zetten hebben we een aantal prachtige foto’s bij elkaar gezocht op Instagram die met deze telefoons zijn gemaakt. Je kunt wel zien dat als je een mooi onderwerp hebt, je echt wel Insta-worthy materiaal kunt maken met je smartphone.

Er zijn nog wel wat kleine verschillen tussen de S8 en de Note 8, trouwens. Je kunt het op een super gedetailleerd niveau gaan bekijken als je wilt, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je vakantiefoto’s er goed uitkomen. Niemand gaat extreem gedetailleerde close-ups maken als ze er lekker op uit zijn.

Als je ook de ambitie hebt om in elk land waar je bent één prachtige foto te maken bijvoorbeeld, moet je telefoon wel ook echt klaar zijn voor elke gelegenheid. Wat alle testen wel bevestigen is dat je dan met een Samsung goed zit. Ook als je video wilt maken.

[Afbeeldingen © Nadezhda1906 – Adobe Stock]

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.