Ibiza

Ibiza is de leukste eiland van allemaal! Ook op vakantie naar Ibiza? Ontdek de mooiste plekken, stranden en dorpjes van Eivissa. Natuurlijk staat dit eiland bekend als party-eiland nummer één en dat is absoluut terecht. Op Ibiza kom je voor de allerbeste feestjes met de beste DJ's van over de hele wereld. Maar... dit prachtige Spaanse eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar feesten! Ibiza heeft schitterende stranden op onontdekte plekken, heel veel goede restaurants om heerlijke te genieten van de Spaanse keuken en een heleboel kleine stadjes die een bezoek zeker waard zijn. 


De andere kant van Ibiza

Het is met name 'de andere kant' van Ibiza die dit eiland zo bijzonder maakt. Weg van alle feesten en drukte heeft Eivissa een heleboel schitterende plekjes die je absoluut wilt ontdekken. Met name de noordkant van het eiland is prachtig en heeft schitterende rustige strandjes en fijne dorpjes die nog niet door het massatoerisme zijn overgenomen. Wanneer je vanuit het drukke zuiden naar het rustigere noorden rijdt, zul je zien dat het binnenland vooral groen, bloemrijk en heuvelachtig is. Het is ook de beste uitvalsbasis voor je hotel of appartement, of boek een traditionele finca op Ibiza. Santa Gertrudis, Sant Miquel en San Rafael: stuk voor stuk prachtige, rustige dorpjes waar je het échte Ibiza kunt ontdekken. 

Tips voor een vakantie naar Ibiza

Wil je het eiland écht ontdekken, en niet alleen maar op je strandbedje blijven liggen, dan helpen deze tips je om een hele fijne vakantie te hebben op Ibiza!

  • Huur een auto. Het eiland is té groot om met een scootertje te ontdekken. Dat is natuurlijk wel leuk, maar een auto is net iets comfortabeler omdat het van noord naar zuid best wel een eindje rijden is. Een huurauto is op Ibiza dus de beste manier om het eiland te ontdekken. 
  • Probeer het hoogseizoen te vermijden: misschien een inkopper, maar in het voor- en najaar is het al super lekker weer op Ibiza en heb je het eiland 'wat meer voor jezelf'. Houd er wel rekening mee dat veel restaurants en accommodaties aan het einde van de zomer sluiten: ga je eind september of in oktober dan kan het dus zijn dat de meeste zaken gesloten zijn. 
  • Ga minimaal één keer naar een discotheek. Het is en blijft toch party-eiland nummer één, de feestjes zijn ongelofelijk goed. Daar moet je dus zeker weten een keer bij geweest zijn. De Pacha is legendarisch, maar dat is Ushuaia inmiddels ook. 
  • Ga een dagje naar Formentera: blijf niet alleen op het eiland Ibiza, want een klein stukje verderop ligt misschien wel het mooiste eiland van de Middellandse Zee: het prachtige Formentera! Je bent er met de snelle boot binnen een uurtje en ervaart een oase aan rust en prachtige natuur. Leuk is om het eiland op de fiets of op een scooter te verkennen, een auto huren is op Formentera niet nodig. 

Wanneer je veel eilanden ter wereld hebt gezien, dan kom je tot de conclusie dat dit eiland eigenlijk het enige ter wereld is, dat echt álles heeft. De meeste mooie eilanden hebben prachtige stranden, maar Eivissa heeft nog zoveel meer dan dat. Het is ook de boho-hippie sfeer die het een bijzondere plek maakt. Ibiza is kleurrijk, gezellig en sfeervol. Het binnenland is groen met prachtige, lieflijke dorpjes en aan de kust zijn er zoveel verscholen baaien en strandjes te vinden waar de massa niet komt. En dan zijn er ook nog eens zoveel plekken waar je onwijs goed kunt eten: het is de meest complete vakantiebestemming van de Middellandse Zee, en misschien zelfs wel van de hele wereld. Oh, en dat op een paar uurtjes vliegen van Nederland! 

Wil je nog meer tips over een vakantie naar Ibiza en Formentera, zoals de leukste hippiemarkten, de mooiste stranden en de leukste restaurants om te eten? Wij hebben ze allemaal voor je verzameld en je vind ze hieronder!