`

Lifestyle16.05.2013

Speciaal biertjes van over de hele wereld


Bananen bier
Bananen bier wordt gemaakt van rijpe, maar nog net niet rotte bananen. Om het rijp proces te bevorderen worden de bananen in het regenseizoen aan een rek langs het kook vuur gehangen. In de overige seizoenen wordt het proces versneld door een soort bedje van rijpe en niet rijpe bananen te maken en zo het proces te versnellen. Hierna worden de bananen geprakt en het sap wordt opgevangen en verdund met water. Hierna wordt er sorgo aan toegevoegd en dit goedje moet 24 uur gisten. Als laatst wordt alles gefilterd en is het klaar om te drinken. Met 10% alcohol is het een stevige jongen  die vooral in Afrikaanse landen wordt het gedronken.

Bilk = Bier & Melk
Dit Japanse drankje is ontstaan door een overschot aan melk in de zuivelindustrie in Japan. Er werd zoveel melk weggegooid dat de zoon van de Manager van de slijterij in Nakashibetsu met het idee kwam om melk en bier te combineren. Sindsdien is het overschot terug gelopen en het drankje erg populair.

Tomaten bier
In Amerika is Clamato een populair drankje, het is tomatensap met kruiden. Het biermerk Budweiser heeft hun light beer variant gemengd met Clamato. Hieruit ontstond Chelada. Ik ben benieuwd naar deze semi-gezond variant.

Bier en pizza
Een heerlijke avond op de bank met bier en pizza. Dit is genieten voor zowel hem als haar. Om dit effect te versterken is er ook pizza bier. Aan dit drankje is tomaat en kruiden toegevoegd, wat het biertje naar pizza laat smaken.

Champagne bier
Ten eerste waarom?? Zonde van of de champagne of het bier. Krait ontwikkelde deze combinatie op het gat tussen liefhebbers van bier, wijn en champagne te verkleinen. Het woord champagne wordt gebruikt om het proces weer te geven. Zodra het bier gebotteld is wordt het geinjecteerd met gist uit de Belgische brouwerij Rodenbach, en is het kurk geconditioneerd voor twee weken. Dit proces zorgt voor een extra gladde en fruitige smaak. Voor 13 dollar heb je je eigen fles. Durf jij het aan?

Chocolade donut bier
Dit bier werd geproduceerd door Brouwerij Shenandoah in Alexandria Virginia. Het heeft een alcohol percentage van 7%, maar sloeg helaas niet aan bij het publiek. Wat zou de volgende variant van de fabriek worden.

Proteïne bier
Dit Biertje is bedacht door Japanse sporters. Het Smaakt als normal bier, maar bevat minder calorien en meer protein.

Honden bier
Dit biertje komt uit Nederland. Hondenliefhebbers kunnen hun trouwe viervoeters hier flink mee verwennen. Dit non-alcoholische biertje zonder koolzuur, maar met runderextract en gert. Ultiem genieten dus.

Polygamy bier
Normaal bier, maar met een bijzondere naam. Hier aanvast hangt de slogan: Polygamie bier, “why just have one?!”

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!