Lifestyle26.05.2013

Fotoregel # 1 ‘Never Photograph People Eating’


Fotografie wordt steeds populairder en ook steeds betaalbaarder waardoor het voor veel mensen toegankelijk wordt. Het boekje ‘Never Photograph People Eating’ and 50 other ridiculous photography rules geeft in totaal 51 rare, maar vooral leuke regels over fotografie. ‘Never Photograph People Eating’ is het zevende boekje van een serie die zich focust op regels waar mensen in de creatieve sector wat mee kunnen. Hieronder vast een top 5. Lees goed en leef je daarna uit 🙂

#2 Don’t Touch Te Models
De relatie tussen model en fotograaf is gebaseerd op vertrouwen. Beschaam dit dus niet en hou jezelf rustig. Sam Haskins: “ A model can only be successfully directed by talking her /him into a mood or attitude”

# 19 Never Work With Animals of Children
Foto’s met schattige kinders en aandoenlijke dieren lijken vaak een hit te zijn. Bedenk je goed dat een goede foto van een speelse pup of hyperactief kind je een lading aan energie kost. En dat je in je handjes mag knijpen als je aan het eind van de dag een goed kiekje hebt geschoten. (GOOD LUCK)

# 31 Take Your Time
Neem de tijd om succesvol te worden. De eerste jaren zijn het lastigst en juist de jaren waarin opgeven makkelijk is. Henri Cartier Bresson: “ Your first 10.000 photographs are your worst” Geef het de tijd dus.

# 42 The Camera Will Steal Your Soul
Terug in de tijd waren mensen er zeker van dat een foto een stukje ziel van hen afnam. Tegenwoordig zal dat wel meevallen, maar onthoud dat fotograferen wel iets persoonlijks is. Ga er dus ook op deze manier mee om.

# 48 Take It To The Streets
De populariteit van fashion blogs heeft geresulteerd in een nieuwe interesse, namelijk street-style fotografie. Ga de straat op en laat je meeslepen in de stijl van voorbijgangers. Amy Arbus: “ I want to take you home with me and look at you for the rest of my life”

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!