Lifestyle18.07.2013

Hugo: hét nieuwe zomerdrankje voor de zomer van 2013?


Na populaire zomerdrankjes zoals een witbiertje, een koud glas rosé, bruisende prosecco en Aperol Spritz verovert Hugo de Nederlandse markt. Hugo, het nieuwste aperitiefje, is een traditionele mix van vlierbloesemsiroop, mousserende wijn, bruiswater, een schijfje citroen en muntblaadjes. Het drankje Hugo komt uit de Italiaanse streek Zuid-Tirol. Wordt dit dan het zomerdrankje van 2013?

In de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol heerst een echte apertivo-cultuur. Dus voor het eten drink je altijd een lekker drankje, en dan geen bier of wijn. Gunstig voor Hugo, want die staat traditiegetrouw op het zomermenu. Zowel bij de Alpiene berghutten als de sterrenrestaurants in de regio wordt het drankje steevast geserveerd. Duitsland en Oostenrijk zijn al gevallen voor de charme van het Italiaanse Hugo, nu Nederland nog.

Home Made Hugo

Wil je thuis ook van een Hugo genieten? Zo maak het drankje:

  • 3 cl vlierbloesemsiroop (hoeveelheid is afhankelijk van concentratie)
  • 6 cl Spumante of Prosecco
  • Verse muntblaadjes
  • Stukje citroenschil / schijfje appel
  • Eventueel een scheutje bruiswater

Zorg dat alle ingrediënten lekker koel zijn. Je serveert Hugo in een groot wijnglas. Voeg wat ijsblokjes in het glas en schenk hier de siroop over. Schenk vervolgens de mousserende wij in. De finishing touch bestaat uit het toevoegen van een citroenschil of appelschijfje en enkele muntblaadjes. Roer voorzichtig een paar keer in het glas en klaar is de home made Hugo. Salute!

Wij hebben het zomerdrankje nog niet geproefd, maar gaan dat zeker doen. Laat ons ook weten wat jij ervan vindt!

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!