Lifestyle17.12.2013

Selfie is het woord van het jaar, tips & tricks voor travellers


Het hoge woord is eruit, selfie is het woord van het jaar geworden. Op de website van Van Dale hebben ongeveer 22.000 mensen een stem uitgebracht, waarmee de selfie als winnaar uit de bus kwam. Voor degene die écht niet weten wat een selfie is (bestaan ze nog?): het is een foto van jezelf, die in veel gevallen wordt gemaakt met de frontcamera van je smartphone. De woord van het jaar-verkiezing gaat over verschijnselen waar nog geen woord voor bestond. Al een tijdje gebruiken we daarvoor het woord selfie, een internationaal woord dat het overal goed doet. 

Ongetwijfeld heb jij ook wel eens een selfie gemaakt. Op YouTube zijn hilarische video’s te vinden van hoe je het beste eens selfie kunt maken. Maar speciaal voor travellers hebben wij ook wel wat tips, voor het maken van een goede foto van jezelf! 

#1 Kies een mooie achtergrond

Als travellers komen wij op de mooiste plekken ter wereld. En die zijn natuurlijk perfect voor een selfie. Kies een hele mooie achtergrond uit, het liefst een helder blauwe zee, een mooi wit zandstrand, een wereldberoemd gebouw of witte besneeuwde bergen. Hoe dan ook moet duidelijk zijn dat de foto niet thuis op de bank is gemaakt.

#2 Veel oefenen op het bedienen van je smartphone

De meeste smartphones hebben twee camera’s: een aan de voorkant en een aan de achterkant. De camera aan de achterkant is de beste, die aan de voorkant is bij veel smartphones een stuk minder. Voor het maken van een goede selfie kun je de camera aan de voorkant gebruiken, maar de kwaliteit daarvan is echt een stuk minder. Het worden vaak korrelige foto’s die zelfs met een Instagram-filter niet echt goed worden. Daarom moet je gaan oefenen met je smartphone, om de camera aan de achterkant te gebruiken. Bij iPhones valt dat niet mee, maar oefening baart kunst.

#3 Strike a pose

Zorg dat je precies weet wat je beste kant en beste houding is. Die kun je prima oefenen voor de spiegel, om dit op het moment suprême uit te voeren. 

En dan hier een paar van onze ‘mooiste’ selfies! 🙂

selfie-dubai
Marloes op de Yellowboat in Dubai

selfie-wintersport
Selfie van Marloes in de sneeuw 

selfie-berlijn
Een selfie van Claire in Berlijn

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.