Lifestyle26.02.2014

Culinaire tweesterrentour door Rotterdam


Vier twee sterrenschefs in Rotterdam hebben een toer in elkaar gedraaid voor mensen die kennis willen maken met hun culinaire creativiteit. Het gaat om de chefs Mario Ridder van De Zwethheul, Erik van Loo van Parkheuvel, Fred Mustert van Restaurant Fred en François Geurds FG Restaurant. De 4×10 Sterrentour duurt vier maanden.

Kennismaking

De restaurants van de chefs staan allemaal in de Michelingids Nederland 2014. Het idee achter de tour is dat mensen op deze manier in korte tijd kennis kunnen maken met twee sterrenchefs uit 010. ,,Hiervoor wordt iedere middag of avond in elk van de vier restaurant een zogeheten signatuurgerecht met een bijpassend glas wijn geserveerd’’, aldus een woordvoerder. Zo krijgen mensen in totaal acht Michelinsterren op hun bord.

De middag of avond begint bij het eerste restaurant en eindigt bij het vierde. ’s Avonds worden de gasten van het eerste restaurant naar de volgende restaurants gebracht en na afloop desgewenst weer terug bij het startpunt. Om de chefs iedere keer iets anders te laten maken, is de Sterrentour 4×010 iedere maand anders.

Kosten

Het culinair evenement is in de maanden maart, april, mei en juni. De kosten voor een lunch zijn 50 euro (eigen vervoer of taxi), per persoon, per restaurant en voor een diner 56,25 euro (met vervoer tussen de restaurants) per persoon, per restaurant.

culinair_rotterdam
culinair_rotterdam
Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.