Lifestyle31.05.2022

Dit zijn de leukste bikinitrends voor de zomer van 2022


De zomer staat eindelijk weer voor de deur. Volgens wetenschappers is de kans op een warme – of zeg maar gerust hete – zomer heel groot: maar liefst 70 procent. Met name de maanden juni en augustus zullen, als we de experts mogen geloven, warm en droog worden. Dat wordt dus vaak verkoeling zoeken aan zee, in meren of in zwembaden. En dan kun je maar beter zorgen dat je goede strandoutfit bij de hand hebt! Met de zomercollectie 2022 van Protest gaat dat zeker weten lukken. Maar wat trek je aan en wat zijn de trends van nu?

Bikinitrends van dit moment

Eén van de bikinitrends van dit moment is het gebruik van structuur. Bikini’s en badpakken worden vaak gemaakt van stoffen waarbij polyamiden, polyester en elastaan worden gecombineerd. Zo creëer je een gladde stof voor zwemkleding die niet kreukt en snel droogt. Tegenwoordig zie je ook vaker zwemkleding met een zogenaamde yarn-dyed of jacquard stof. Dat zijn stoffen met een met een ingeweven motief en geverfde garen. En dat geeft voor zwemkleding meteen een hele luxe uitstraling.

Printjes zijn ook helemaal hot op dit moment. Strepen, ruitjes en met name stippen zijn dé trends van nu. En ook bloemenprints zul je deze zomer op het strand heel veel gaan zien. Uiteraard in alle kleuren van de regenboog, want dat is een trends die wat zwemkleding betreft nooit uit de mode gaat.

Wat wel verandert is de vorm van met name bikinibroekjes. Die mogen steeds hoger opgetrokken worden zodat er meer been te zien is. Een aantrekkelijke look die ieder vrouwenbeen optisch langer en slanker maakt.

Hoog uitgesneden broekjes maken je benen langer
Hoog uitgesneden broekjes maken je benen langer
<del><\/del>Helemaal van dit moment: bikini`s met stippenprints
Helemaal van dit moment: bikini`s met stippenprints
Voor de complete surf- en supcollectie worden duurzame materialen gebruikt
Voor de complete surf- en supcollectie worden duurzame materialen gebruikt
Gebruik van geweven stoffen is helemaal hot
Gebruik van geweven stoffen is helemaal hot
Opvallende kleuren zijn nooit uit de mode
Opvallende kleuren zijn nooit uit de mode

Duurzame materialen

Durzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven, en dat is maar goed ook. En ook Protest is bezig aan een duurzame missie om groener te worden.

Zo wordt gerecycled polyester gebruikt voor het maken van stoffen voor zwemkleding. Dat resulteert in stoffen die lang mee gaan en die snel opdrogen. Je ziet deze stof veel terug in de 2022 collectie, bijvoorbeeld in de PRThatyai bikini en in de complete surf- en sup-collectie. Gerecycled elastaan wordt gebruikt voor extra stretch in zwemshorts.

Ook wordt bamboehoutskool in combinatie met polyester gebruikt om een stof te creëren die niet alleen goed ademend, UV-resistent maar ook nog eens super comfortabel is.

Het zijn kleine steentjes die bijdragen aan het goede doel: een groenere, duurzame wereld. En dan is het fijn dat je nu ook op gebied van zwemkleding hierin mee kunt gaan!

Dus nu is de belangrijkste vraag: ben jij al klaar voor de zomer?

Bekijk hier de complete Protest zomercollectie 2022!

<del><\/del>Ben jij al klaar voor de zomer?
Ben jij al klaar voor de zomer?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Protest.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.