Natuur18.06.2012

Bijzondere excursie in IJsland: afdalen in een vulkaan!


Schermafbeelding 2012-06-18 om 11.47.19.png
Schermafbeelding 2012-06-18 om 11.47.19.png

Het is nog niet zo lang geleden dat de vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland tot uitbarsting kwam. Je weet wel, die vulkaan die voor de ‘aswolk‘ zorgde. Maar dat is niet de enige vulkaan in IJsland, zo is er ook nog de Thrihnukagigur vulkaan. 4.000 jaar geleden kwam deze vulkaan voor het laatst tot uitbarsting. In de zomer van 2012 boek je daar een hele bijzondere excursie: afdalen in de vulkaan….. Alleen voor echte dare devils!

De vulkaan Thrihnukagigur ligt op 30 kilometer van de hoofdstad Reykjavik, voor het laatst tot uitbarsting kwam. Met een open kabellift van 120 meter daal je af naar de bodem van de krater. Een team van experts begeleidt deze 5 tot 6 uur durende excursie, die begint met een wandeling van 2,5 km over de lavavlaktes naar de Thrihnukagigur vulkaan. Na de afdaling is er een uur de tijd om rond te kijken en foto’s te maken.

Schermafbeelding 2012-06-18 om 11.47.28

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Scandinavia die deze bijzondere excursie aanbiedt: “IJsland blijft tot de verbeelding van reizigers spreken. Het bijzondere land is dit jaar dan ook weer populair onder Nederlandse vakantiegangers, die kiezen voor een rondreis over het hele eiland of een shortbreak Reykjavik. Veel van de excursies die wij aanbieden kunnen in beide gevallen gecombineerd worden met de geboekte reis. IJsland is natuurlijk bij uitstek een bestemming voor actie en avontuur. Deze nieuwe excursie sluit daar perfect bij aan en staat garant voor een onvergetelijke ervaring! De afdaling in de slapende vulkaan wordt uitsluitend van 15 juni t/m 31 juli 2012 aangeboden, dus wees op tijd met het reserveren van een plek.”

Schermafbeelding 2012-06-18 om 11.47.37 

De excursie is een onderdeel van een rondreis door IJsland, en is niet los te boeken.  

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over IJsland

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

IJsland is een droombestemming. Met watervallen, geisers en vulkanen is dit het perfecte land voor natuurliefhebbers. Maar wat is nu het beste seizoen om naar IJsland te gaan? Ik ben er inmiddels verschillende keren geweest en heb nu ook IJsland in de winter mogen ervaren, in de maand maart om precies te zijn. En dat is toch wel een hele bijzondere maand om IJsland te bezoeken.

Winter22.03.2024

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

IJsland is een van de meest fascinerende landen op aarde. Het landschap borrelt en pruttelt op willekeurige plekken, wat resulteert in zwavelgasrijke poelen en soms hevige vulkaanuitbarstingen.

Natuur11.03.2024

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

Vulkaanuitbarstingen in IJsland komen regelmatig voor. En op dit moment is er ook weer een vulkaan aan het uitbarsten, en dat levert altijd spectaculaire beelden op. Door de lavafonteinen kleurt de lucht oranje en rood.

Natuur20.12.2023

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

IJsland is een van de meest populaire bestemmingen van de laatste jaren. Helemaal terecht, want dit land heeft zoveel natuurschoon, dat wil je met eigen ogen zien! Maar waar begin je? Wat zijn de mooiste plekken in IJsla...

Natuur21.09.2023

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

IJsland: we kunnen er geen genoeg van krijgen... Het land van vuur en ijs. Van trollen, fjorden, gletsjers en vulkanen. Eén groot natuurparadijs, waar je uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Hringvegur 1:...

Natuur01.12.2022

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

+ de 5 hoogtepunten
Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

IJsland is een spectaculaire natuurbestemming met fjorden, gletsjers en vulkanen. Geen land in Europa heeft zo’n gigantische aantrekkingskracht op avonturiers als IJsland. Je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen...

Natuur06.03.2022

Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur