Natuur20.06.2013

Pitcairn eilanden een onvergetelijke ervaring


Droom jij ook over verre bestemmingen, avontuur, nieuwe culturen en heb je een goede gevulde portemonnee? Bezoek de Pitcairn eilanden.

Pitcairn heeft haar bekendheid te danken aan het schip de Bounty en de muiters. De muiters namen het schip over en voeren vervolgende maanden op zee, tot ze Pitcairn vonden. Met een groepje Tahitianen die onderweg waren opgepikt gingen de muiters aan land. Dit is het begin van de nu 52 man grote gemeenschap op de Pitcairn eilanden. Sporen van de Bounty zijn nog steeds te vinden op het eiland. Het schip ligt namelijk op de bodem van de baai, er is overigens niet heel veel van over door al die jaren heen.

De reis naar Pitcairn is niet niets. Vanaf Mangareva naar Pitcairn duurt ongeveer 40 uur en dit doe je per boot. Deze boot gaat 3 x per jaar en een retourtje kost je zo’n 3.000 euro. Op het eiland zelf is niet onwijs veel te doen, maar dat is ook niet nodig! Het gevoel, het uitzicht en de mensen zorgen dat het een onvergetelijke ervaring is.

Op het eiland heb je natuurlijke zwembaden die zichzelf hebben gevormd, het is heerlijk om hier in te zwemmen.

Eten en drinken

In de ‘hoofdstad’ Ademstown is een winkeltje die 3 dagen per week open is en wanneer de meeste klanten zijn geweest weer sluit. Je kunt hier dingen kopen die niet op het eiland zelf geproduceerd worden, bijvoorbeeld groente in blik, tandpasta, zeep en nog meer van dat soort benodigdheden. Als je iets nodig hebt wat er niet is, moet je helaas 3 tot 4 maanden wachten tot de volgde lading komt 😉 Op vrijdagavond is het mogelijk om buiten de deur te eten. In het café wordt een maaltijd geserveerd en dit trekt de nodige bewoners. In de eilandshop kan je biertjes en wijn kopen. Ohja! Je kan hier niet pinnen.

Overnachten

Als je op de Pitcairn eilanden bent voel je je snel een met de locals. Er zijn ook geen hotels, dus tijdens je verblijf slaap je bij de bewoners zelf. De kosten zijn zo’n 50 euro per nacht en meestal zit eten en drinken hier bij inbegrepen. Wil je een plekje voor jezelf? Er is een chalet op het eiland, hier betaal je 90 euro per nacht voor.

Voor een bezoek aan de Pitcairn eilanden moet je diep in je buidel tasten, maar het is het meer dan waard! Een onvergetelijke ervaring.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!