Natuur21.01.2014

Google Hangout op 24 januari met hi-tech experts van National Geographic


Als je de unieke beelden ziet, die National Geographic weet te maken, dan vraag je je soms af hoe ze dat voor elkaar krijgen. Zoals prachtige natuurbeelden van wilde dieren bijvoorbeeld. De makers van National Geographic geven je nu een kijkje in hun keuken.

Via een Google Hangout die gestreamd wordt op YouTube kun je op 24 januari om 13.00 uur live meekijken met bijvoorbeeld Kyler Abernathy die met behulp van ‘crittercams’ de zeeluipaarden op de Zuidpool bestudeert. Een crittercam is een camera die naast beeld ook onder andere geluid, temperatuur en gps kan meter. Deze zijn te bevestigen op wilde dieren, zodat er unieke beelden kunnen worden geschoten. Overigens is het bevestigen van de camera’s op de dieren volledig ongevaarlijk.

Daarnaast kun je dan meekijken met Sarah Parcak, die gespecialiseerd is in archeologie in Egypte. Met behulp van speciale satellieten probeert zij dingen die het menselijke oog niet kunnen zien, maar die verborgen liggen in Egypte, bloot te leggen.

Heb je vragen aan Kyler en Sarah, dan kun je die onder de video posten met de hashtag #LetsExplore.

crittercam
crittercam
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.