Natuur24.02.2010

Hadrian’s Wall geheel verlicht


Afbeelding 31.png
Afbeelding 31.png

Op 13 Maart 2010 wordt het werelderfgoed Hadrian’s Wall, dat zich 118 kilometer uitstrekt van de oost- naar westkust van Engeland, geheel verlicht door 1000 mensen met 500 fakkels.

Hadrian’s Wall, de verdedigingsmuur die de Romeinse keizer Hadrianus tussen 117 en 138 na Chr. heeft laten aanleggen, diende ter verdediging van het Romeinse Rijk tegen de barbaren. Het was de meest noordelijke verdedigingslinie van de Romeinen en diende in Brittania en Rome tevens als symbool van de Romeinse macht.

De muur ligt tussen het huidige Carlisle en Newcastle iets ten zuiden van Schotland en bestaat verder uit 14 grote en 80 kleinere forten. Het is een belangrijke toeristische trekpleister en vele bezoekers wandelen de route langs de muur van Noordzee naar de Ierse zee.

Het verlichten van Hadrian’s Wall heeft als doel om de aandacht te vestigen op de schoonheid van de muur, het platteland eromheen, de dorpen, steden en de Romeinse invloeden in de streek. Het is in 2010 ook 1600 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Romeinse invloeden in toenmalig Brittania.

Naast de website van het project is emperor Hadrian ook te volgen op twitter @emperorhadrian . Met 586 followers iets minder dan in zijn dagen van het Romeinse Rijk maar het is weer een begin.

Hadrians_Wall_05.JPG
Hadrians_Wall_05.JPG
hadrians-wall-map-path.jpg
hadrians-wall-map-path.jpg
HadriansWall%20xtrawide.jpg
HadriansWall%20xtrawide.jpg
On-Hadrian%27s-Wall,-north-of.jpg
On-Hadrian%27s-Wall,-north-of.jpg