Natuur26.08.2014

De 4 leukste plekjes van Ameland


Hoe fijn het ook is om verre reizen te maken, vakantie in eigen land is zeker zo fijn. Een staycation wordt het ook weleens genoemd, waarbij je op reis gaat en toch lekker dicht bij huis bent. Een van de fijnste plekken om het gevoel te hebben dat je ├ęcht op vakantie bent terwijl je in eigen land blijft is het Waddengebied met de Waddeneilanden. Zo ook op Ameland, waar je prachtige natuur zult vinden. Wadlopen en zeehonden spotten sla je hier natuurlijk niet over, maar er zijn nog meer leuke dingen om te doen. Amelanders van hostel Stayokay geven tips!

1. Vogels spotten in de Vogelkijkhut op de Lange Duinen

Kluten, Scholeksters en de Rosse Grutto: vogelkenners weten precies hoe deze vogels eruit zitten. Je spot ze op Ameland op de Lange Duinen, vanuit de Vogelkijkhut. Voor iedereen die van natuur houdt, wat rust om zich heen wil en wil genieten van bomen, water en zingende vogels is de Vogelkijkhut op de Lange Duinen een aanrader.

2. Avondwandeling door het bos

In de avond maak je een mooie avondwandeling door het Hollumerbos. Laat je verrassen door wat je tegenkomt zoals dieren, volgels en een ondergaande zon die het Hollumerbos mooie kleuren geeft. Wandel je door dit bos dan kom je ook langs de vuurtoren van Ameland waar je prachtig uitzicht hebt op Terschelling en de Friese kust.

3. Hollum

Ameland staat bekend als een eiland met prachtige natuur, maar er is meer. Zoals het dorpje Hollum, een aanrader om te bezoeken. Hollum is een pittoresk dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. De huisjes lijken zo uit schilderijen te komen. Bij Bakkerij de Boer moet je even stoppen voor een kop koffie en een lekker gebakje. Deze bakkerij bestaat al 250 jaar en is een begrip op het eiland. Hier vind je ook leuke winkeltjes met huisaccessoires of kleding en een paar goede restaurants.

4. Natuurgebied het Oerd

Een bezoek aan het Oerd mag op Ameland niet vergeten worden. In dit indrukwekkende natuurgebied zwerven duizenden vogels. Met uitzicht op de prachtige kust, duinen en de zee kom je hier echt even helemaal tot rust. Zeker in de lente en de herfst is het heerlijk vertoeven hier. Midden in natuurgebied de Oerd vind je de Oerdhut waar even lekker kunt uitrusten. 

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten dan is wellicht de Stayokay iets voor je. De Stayokay Ameland ligt op een bijzondere plek, onder de karakteristieke vuurtoren van Ameland in een duinpan. Strand en zee zijn op loopafstand. Twijfel je over het overnachten in een hostel, lees dan ook eens ons artikel over waarom vooroordelen over hostels onterecht zijn.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.