`

Natuur19.06.2014

De meest bijzondere bars ter wereld!


Bars: je hebt er talloze en overal ter wereld brengt het mensen samen. Wanneer je op reis een mooi restaurant of barretje bezoekt blijft dit je vaak lang bij. Je leert er mensen kennen of je hebt er super leuke gesprekken gehad, terwijl je genoot van dat lekkere drankje en dat mooie uitzicht. Wij hebben een aantal barretjes voor je op een rijtje gezet, die absoluut een bezoek waard zijn. Mocht je naar Zazibar, Taipei, Yangshuo of Bali gaan, breng dan zeker een bezoek aan de bar die wij hebben uitgezocht.

The rock restaurant – Zanzibar

Deze geweldige bar is gebouwd op een rots in de zee, voor de kust van Zanzibar. Bij laag water kun je naar de bar toelopen en wanneer het water hoog staat word je gebracht met een bootje. Wat een geweldige ervaring moet het zijn om midden in het water te genieten van een koud biertje of een zonnige cocktail. 

Zanzibar-rotsbar
Zanzibar-rotsbar

Modern Toilet – Taipei

Voor de wat vreemde bars moet je natuurlijk in Azië zijn. In de hoofdstad van Taiwan vind je namelijk de bar, Modern Toilet. Je kunt hier lekker eten en drinken, maar dan wel zittend op een toiletpot. En dit is niet het enige, want alle meubels zijn namelijk enigszins gerelateerd aan toiletitems. Zo zijn de tafels gemaakt van gootstenen, je eten krijg je uit kleine wc-potjes en je drink je cocktail uit een mini urinoir.

Monkey Jane’s rooftop – Yangshuo

In het plaatsje Yangshuo in China vind je Monkey Jane’s rooftopbar. Tegen de avond komt de bar tot leven en lijkt het wel of alle backpackers in Yangshuo zich hier verzamelen. Er wordt beerpong gespeeld, muziek gemaakt en veel gelachen. Wat de bar zo bijzonder maakt is dat je al deze dingen doet met een geweldig uitzicht op het prachtige Karstgebergte. De drankjes zijn er spotgoedkoop en als je durft, kun je je wagen aan een snake shot. Dit is een shotje op basis van alcohol en slang 😉

uitzicht-rooftop-yangshuo
uitzicht-rooftop-yangshuo

La Plancha Beachbar – Bali

Deze nogal lastig te vinden strandtent ligt aan het strand van Seminyak. Bij aankomst word je verrast door een kleurenpalet. Overal op he strand liggen gekleurde zitzakken en hangen gekleurde lampions. Super sfeervol en heel relaxt. Geniet hier van een lekker drankje na een dagje strand of ga een avondje uit bij la Plancha. Je kunt hier tevens heel lekker eten, bestel een hamburger of een sateetje en je wordt niet teleurgesteld. 

la-plancha-bali
la-plancha-bali
Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!