Ontspanning29.09.2011

Bizarre overnachtingen


image005.jpg
image005.jpg

Avontuurlijke reizigers kunnen op de meest bizarre locaties logeren. Samen de ‘koffer’ induiken, een romantische nacht in een reddingscapsule of prinses voor één nacht in een kasteel. Geen saaie hotelkamer maar een locatie met een verhaal is het doel van www.wimdu.nl, de boekingssite voor de vakantieverhuur van particuliere woningen over de hele wereld.

Ons doel is om voor iedere reiziger een geschikt verblijf te vinden, hoe bizar hun smaak ook is,” zegt Christopher Oster, medeoprichter van Wimdu. “Of het nu een één kamer appartement in New York is, een luxe penthouse in Parijs of juist iets ongebruikelijks zoals een reddingscapsule, een trollenhuis of kasteel, de beleving van onze klanten is voor ons essentieel.” Hiermee speelt Wimdu in op een wereldwijde trend: de hang naar speciale ervaringen.

Koffer hotel
Samen met je geliefde een koffer induiken, dat wil toch iedereen? In het Duitse Saksen is het mogelijk. Waarschijnlijk is dit het kleinste hotel van de wereld, de koffer biedt net genoeg ruimte voor twee!Voor treinliefhebbers is er ook nog een museum in de buurt.

Sweet dreams in een capsule
Het is misschien wel het kleinste en het veiligste hotelkamertje van Nederland; het Capsulehotel in Scheveningen. Het kamertje in een oude redding capsule daterend uit 1972 staat op nummer één op een lijst van obscure vakantiebestemmingen van reisgids Lonely Planet.

image007

Trollenhuis

Hoog in de bomen, tussen de vogeltjes en de takken bevindt zich de Judkas Trollfamillienhaus. Een legende zegt dat er nog steeds een trollen familie in woont. Deze prachtige boomhut heeft een prachtig balkon een houten kachel. Achter een geheime deur bevindt zicht een ladder die leidt naar het knusse slaapgedeelte. De boomhut is uitermate geschikt voor kinderen. Misschien is het wel de leukte plek in Duitsland om met je familie te overnachten!

Prinses voor één nacht
Een kasteelovernachting is overnachten op de meest sprookjesachtige en romantische locaties. Hier kun je prinsheerlijk slapen, koninklijk ontbijten en dineren in statige vertrekken die een lange geschiedenis kennen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.