Ontspanning13.06.2012

De Nederlandse golfer golft graag over de grens [Infographic]


Schermafbeelding 2012-06-13 om 10.56.33.png
Schermafbeelding 2012-06-13 om 10.56.33.png

Het overgrote deel van alle golfers in Nederland, golft ook wel eens in het buitenland. 88% doet dat namelijk, waarvan zo’n 60% dat ook nog eens meer dan twee keer per jaar doet. Reisluchtige mensen dus, die golfers! De belangrijkste reden om te golfen in het buitenland is dat “mensen alles zelf willen bepalen en niet vast willen zitten aan een bepaald pakket“. Dit zijn een paar van de belangrijkste resultaten uit een onderzoek onder meer dan 1.000 golfers, uitgevoerd door golfportal Leadingcourses.com

Het weer blijkt doorslaggevend als het gaat om de keuze in welk land gegolft gaat worden. De keuze voor welk land of gebied ze gaan golfen, wordt gebaseerd op weersverwachtingen. Uiteraard speelt ook de kwaliteit van de golfbanen een rol. In het buitenland willen golfers dus geen doorsnee baan.

Ons favoriete land om te golfen is Duitsland, op de voet gevolgd door België. De top 5 meest populaire golflanden wordt gecompleteerd door Frankrijk, Spanje en Portugal. Ierland, een golfland bij uitstek, werd het minst vaak genoemd.

De bevindingen naar aanleiding van dit onderzoek zijn samengevat in een leuke infographic!

LeadingCourses_infographic_2012-05-30 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.