Ontspanning28.06.2012

Eerste Fisherman’s Friend Strongmanrun in Nederland: wie durft?!


De Fisherman’s Friend Strongmanrun, ’s werelds zwaarste hindernisloop, komt in 2012 naar Nederland! De bossen van het Overijsselse Hellendoorn zijn gastheer voor deze loodzware hindernisloop over in totaal 18 kilometer.

De Fisherman’s Friend Strongmanrun is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt een goede conditie nodig, maar vooral ook een flinke dosis doorzettingsvermogen. Met 23 obstakels zoals diepe sloten, een berg autobanden, bruggen en nog veel meer. Een beetje vergelijkbaar met een commandobaan, maar dan veel en veel zwaarder.

De Strongmanrun wordt al een paar jaar gehouden, maar dan in Duitsland. 2008 was het eerste jaar, met 4.000 deelnemers. Inmiddels is het event in Duitsland gegroeid tot 12.000 deelnemers. Voor het eerst wordt de Strongmanrun nu ook in Nederland gehouden.

De Strongmanrun doe je in ieder geval niet alleen. Je hebt elkaar écht nodig om de hindernissen te bedwingen. En stel je eens voor, 3.500 deelnemers volledig onder de modder, er valt ook genoeg te lachen dus 🙂

De Fisherman’s Friend Strongmanrun vindt plaats op zondag 9 september 2012. Vanaf 16 jaar mag je meedoen. Kosten voor inschrijven zijn 45 euro per deelnemer, maar dan kan je wel zeggen dat je aan ’s werelds zwaarste hindernisloop hebt meegedaan!

Om een beetje een idee te krijgen van de Strongmanrun moet je het filmpje eens bekijken. Niet voor watjes dus…. Wie durft?!?

Op de hoogte blijven van de Strongmanun? Volg de race dan ook op Facebook

Schermafbeelding 2012-06-27 om 20.47.40 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.