Ontspanning08.06.2013

Gap Year: Wat doe jij na je studie?


Schermafbeelding 2013-06-05 om 11.42.34.png
Schermafbeelding 2013-06-05 om 11.42.34.png

Klaar met studeren of gewoon even helemaal klaar met je baan? Een gap year biedt wellicht een goede uitkomst. Een paar maanden of een jaartje er tussenuit om de wereld te bewonderen. Klinkt als een ware droom niet? Jaarlijks neemt een groot aantal jongen mensen de beslissingen en verlaten Nederland voor een tijdje!

Waar ga je heen?

Als je eenmaal hebt besloten Nederland te verlaten rest de vraag, WAARHEEN? Genoeg mooie continenten en landen zijn er te bezoeken dus welke plek heeft jouw voorkeur. Veel gap year gangers kiezen voor een reis naar Australië en Nieuwe Zeeland (24%) prachtige natuur, lang leven de lol en allemaal mensen met het zelfde doel: reizen, feesten en genieten van deze prachtige plekken. Op een goede tweede plek staat Noord-Amerika, een bezoek aan alle staten is natuurlijk niet verkeerd. Heb je interesse in een combinatie van verschillende landen. Kijk eens op kilroy.nl, hier vind je leuke combinatietickets.

Reden van de reis

Het voornaamste doel van de reis is voor de meeste hun persoonlijke ontwikkeling. Je komt jezelf tegen op reis en bent vaak volledig op jezelf aangewezen. Zo’n periode weg van huis, maakt je vaak sterker. Je krijgt een andere kijk op zaken en wellicht een hoop nieuwe inzichten.

Financieel is het wel een beetje aanpoten. Zorg dat je voldoende gespaard hebt voor de eerste paar weken of maanden. Is je budget er doorheen ga opzoek naar een leuke baan. In Australië kan je op veel verschillende plekken aan het werk. Druiven plukken op een farm of gewoon in de horeca, zorg wel dat je een work-holiday visum hebt.

Voordelen

Vooral voor studenten is een gap year geen verkeerde keus. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het lijdt tot minder schooluitval in het WO. 57% van de ondervraagde geeft ook aan door het gap year een betere keus hebben kunnen maken betreft studie.

Ben jij van plan om een gap year te plannen? Laat het ons weten!

Schermafbeelding 2013-06-05 om 11.44.11.png
Schermafbeelding 2013-06-05 om 11.44.11.png
Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!