Ontspanning01.07.2013

Bostalsee: Center Parcs opent nieuw vakantiepark in Duitse Saarland


map.png
map.png

Center Parcs opent vandaag vlakbij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Luxemburg, direct aan het 120 hectare grote watersportmeer Bostalsee, haar nieuwste vakantiepark. Park Bostalsee is het vijfde vakantiepark in Duitsland en het twintigste vakantiepark van de Pierre & Vacances Center Parcs Group

Voor de bezoekers staan natuur, waterplezier en comfort centraal en moeten voor een onvergetelijke vakantie-ervaring gaan zorgen. Op het park van 90 hectare zijn 500 luxe cottages gebouwd in een glooiend heuvellandschap aan de Bostalsee, één van Duitslands grootste meren. De iigging is in het natuurpark Saar- Hünsruck in de deelstaat Saarland, dat is op 4 uur rijden vanaf Utrecht. 

De flora van het park bestaat uit 450 verschillende boom- en struiksoorten en diverse kruiden. Dit alles maakt deel uit van een grootschalig project om de natuurlijke biodiversiteit terug naar de regio te brengen.

see.png
see.png

Het hoogtepunt voor alle waterliefhebbers is de Bostalsee met een directe toegang voor Center Parcs gasten. In de zomer is de Bostalsee een prima vakantiebestemming waar men kan zwemmen, zonnebaden op één van de stranden, wandelen in de omringende natuur en fietsen langs de oevers. Het meer is omringd door een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden met routes van verschillende afstanden. Daarnaast biedt Park Bostalsee talrijke wateractiviteiten zoals windsurfen, zeilen, duiken, waterfietsen, varen en vissen. In de winter kan er bij vriesend weer worden geschaatst of ijslopen en bovendien kunnen gasten in de omgeving skiën, langlaufen, rodelen en sneeuwschoenwandelen. 

cottage

De cottages van Park Bostalsee zijn gebouwd op vlakke plateaus aan de glooiende oevers, grotendeels in zuidelijke richting met panoramische uitzichten over het meer en het omringende landschap. Ze zijn op fraaie wijze in de natuur geïntegreerd.

Er zijn drie categorieën cottages, variërend van 2 tot 10 personen die allen uit twee etages bestaan: Comfort, Premium en VIP. De Premium cottages beschikken over een open haard en een thuisbioscoopsysteem en de VIP cottages bevatten daarnaast eveneens een entertainmentruimte, een infraroodsauna, een jacuzzi en een outdoor open haard met geïntegreerde grill. 

Hoogtepunt van Park Bostalsee is het Aqua Mundo van 4.000m2. Het subtropisch zwemparadijs heeft drie glijbanen waaronder de langste (142 meter) van alle Center Parcs parken, een golfslagbad en indoor waterspeeltuin. Daarnaast vind je er de Market Dome, een overdekt tropisch centrum met een supermarkt, restaurants en een terras direct aan het meer. Het activiteitenaanbod is als altijd bij Center Parcs zeer uitgebreid met speeltuinen, een kinderboerderij in de stijl van een traditionele hoeve uit het Duitse Saarland, een bowlingbaan, fietsverhuur en midgetgolf (indoor en outdoor).

Het nieuwe park heeft inmiddels al vele reserveringen ontvangen; voor de zomermaanden juli en augustus zijn de cottages zelfs volledig volgeboekt. 

Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.