Ontspanning07.02.2014

Verwennen, verleiden en verrassen: Center Parcs introduceert vijf nieuwe eetsferen


Beleving. Bij Center Parcs weten ze als geen ander wat dat is. Het park is al sinds het ontstaan gericht op beleven en ontdekken, maar ook op innoveren. Het vakantiepark introduceerde kort geleden vijf nieuwe horecaconcepten in de twee Belgische parken De Vossemeren en Erperheide. Later worden deze ook uitgerold in de Nederlandse parken.

De nieuwe ‘eetsferen’ werden ontwikkeld  in nauwe samenwerking met Albron. Verwennen, verleiden en verrassen; dat is het idee achter de nieuwe restaurants waar een gast op Center Parcs tijdens zijn of haar verblijf gemiddeld 47 euro uitgeeft. De totale investering in de nieuwe concepten kwam uit op ruim 1 miljoen euro.

Evergreenz lijkt vooral de basis van de nieuwe horeca in Center Parcs. In het ‘all you can eat-restaurant’ springt de tractor met aanhangwagen in het oog. Daarin wordt veel van het eten (ontbijt, lunch of avondeten) gepresenteerd. Daarachter draait op de televisiewand continu het beeld van de grote grazige weide met koeien of het maïsveld. Het geeft het idee van de boer die direct met zijn lekkernijen van het veld komt. De lange tafels zijn er om er met het hele gezin in een landelijke omgeving herinneringen op te halen of om juist te bespreken wat er allemaal in het park te beleven is.

Het bruisende hart van de Market Dome is het Grand Café waar de gast heel de dag terecht kan: voor een heerlijke ochtendespresso tot een wijntje of biertje in de avond. De sfeer is koloniaal: warm en knus. Je kunt er ook een kleine maaltijd bestellen, van soep tot uitgebreide broodjes, of gewoon een warme chocolademelk. Schuin tegenover het Grand Café is Today’s ingericht. Daar is het huiselijk tafelen met letterlijk de pannen op tafel en waar je tegen een bijzonder lage prijs (15 euro) een driegangenmenu kunt nuttigen. Kinderen betalen per levensjaar 1 euro.

center_parcs_grand_cafe
center_parcs_grand_cafe

De sfeer in restaurant Nonna’s, of liever gezegd het huis van Nonna, is op en top Italiaans. Het is het verhaal van de vrouw die na de dood van haar man haar huis openstelde voor liefhebbers van het Italiaanse eten. ‘Ze laat onze gasten smelten met haar Italiaanse charmes en bereidt met liefde haar traditionele Italiaanse gerechten: van verse – op houtvuur gebakken – pizza’s tot zelfbereide pasta’s”, aldus Center Parcs.

Het echte avontuur gaat de gast aan in Fuego Adventure Grill, een op Braziliaanse leest geschoeid concept. De avontuurlijke omgeving doet denken aan de films van Indiana Jones en zijn mede-ontdekkingsreizigers. De giga-grill, midden in het restaurant, geeft direct aan dat hier wat staat te gebeuren. Tegen de grill staan grote spiezen met gegrild vlees en gamba’s. Wie de spiezen bestelt, krijgt aan de tafel regelmatig bezoek van de ober: of je nog een stukje van de spies op je bord wilt hebben. Het gebeurt in een donkere sfeer, waarin de gast zich waant in een Zuid-Amerikaanse vuurtempel die door veel groen wordt overwoekerd.

center_parcs_fuego
center_parcs_fuego

Alleen al vanwege de verschillende sferen is het weer leuk om in Center Parcs iets nieuws te beleven. 

Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.