Ontspanning28.03.2017

Breakzy: dit zijn de beste stopplekken langs de snelweg


Het is lente, de zon laat zich weer zien en dan krijg jij toch ook meteen weer zin om erop uit te trekken?! Gelukkig komt ook de meivakantie er binnenkort weer aan. Kies een fijne bestemming, gooi de auto vol en het genieten kan beginnen! Tenminste, zo zou het wel moeten zijn, dat de vakantie begint zodra je de deur achter je dicht trekt. Maar hoewel je enorm kunt uitkijken naar die vakantie, kan de reis er naartoe soms vies tegen vallen. Want even stoppen langs de kant van de weg kan in een hoop landen geen pretje zijn, bijvoorbeeld bij die toiletten met een gat in de grond in Frankrijk… En wat doe je als de kids op de achterbank onrustig worden? Deze nieuwe app is de oplossing: Breakzy helpt reizigers om de beste stopplekken langs de snelweg te vinden. Zodat de reis ook al echt als vakantie voelt.

Breakzy: de app

De app gaat je inzicht geven in de kwaliteit van duizenden stopplaatsen op weg naar je vakantiebestemming. Door middel van de reviews die gebruikers geven aan stops onderweg, zoals restaurants, rust- en overnachtingsplaatsen, wordt er een database gecreëerd met beoordelingen per stop. In de app kun je filteren om zo tankstations, speelplekken, kampeerplekken en andere stopplekken te vinden die bij jou passen.

Voor vertrek kun je zien welke voorzieningen langs de door jou gekozen route liggen en deze kun je toevoegen aan je rit. Deze informatie is offline beschikbaar en dus ook te bekijken in het buitenland. Ook kun je de stops ter plaatse opzoeken in de app zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt.

Crowfundingsactie

Het is de bedoeling om de app – voor Android en iOS – nog voor de meivakantie te lanceren en daarvoor is nu op de Nederlandse crowdfunding-website doorgaan.nl/breakzy een campagne gelanceerd. De bedenkers hebben namelijk jouw hulp nog wel nodig.

Je kunt zelf aangeven hoeveel je wilt doneren om dit project te steunen en krijgt daar, afhankelijk van het bedrag, ook weer iets leuks voor terug zoals een Breakzy-kidsbox of een uitnodiging voor de kick off-borrel

Het doel van Breakzy is dat Nederlanders straks met een gerust hart de snelweg op zullen gaan. En met een klein beetje hulp van jou kan dat straks dus, maar doe dat wel vóór 20 april 2017.

De leukste stops onderweg vind je in Breakzy
De leukste stops onderweg vind je in Breakzy

Leuker stoppen onderweg: deel je ervaringen

Breaky is bedacht door Judy van den Putte en Marcel de Lusenet. Ze zijn zelf ook ouders van jonge kinderen en weten dat een leuke en zeker ook schone pitstop wat kan bijdragen aan het vakantieplezier van het hele gezin. Daarom willen ze ook iedereen oproepen om eigen ervaringen te delen via de app, zodat je andere mensen ook kunt helpen om een leuke stop te beleven. Want eigenlijk hoort de vakantie al te beginnen wanneer je in de auto stapt.

© header: WavebreakMediaMicro – Fotolia.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.