Ontspanning27.04.2014

Countdown: ’s werelds meest indrukwekkende achtbanen


Voor de thrillseeker een echte must en voor de ander een nachtmerrie. Achtbanen zijn voor de een een superervaring terwijl bij de ander de maag zich langzaam omdraait. Voor de rollercoaster lovers heeft Travelvalley de meest indrukwekkende en engste rollercoasters op een rijtje gezet. Zet je schrap voor een spannende rollercoaster tour over de wereld! 

Nummer 6: Goliath in Georgia

Deze stalen hypercoaster is voor echte durfals. De achtbaan heeft een val van 50 meter en bereikt een topsnelheid van 110 km/h. Bij de bouw van deze megacoaster moesten twee attracties verwijderd worden. De baan van de achtbaan heeft een lengte van 1,3 kilometer. Ruim 1,5 minuut genieten dus!

Credits: Jonathan Hawkins
Credits: Jonathan Hawkins

Nummer 5: Formula Rossa in Abu Dhabi

Maak kennis met Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld. Als bezoeker waan je je in een echte Ferrari op een Formule 1 circuit. Het achtbaankarretje bereikt binnen 5 seconden een topsnelheid van 240 km/h. Hierbij is het leuk te vermelden dat voor de aandrijving een hydraulisch lanceringssysteem wordt gebruikt welke een snelheid genereert die gelijkstaat aan een F16 katapult op vliegdekschepen.

Credits: Sarah Ackerman
Credits: Sarah Ackerman

Nummer 4: El Toro in New Jersey

El Toro is een houten achtbaan welke te vinden is in Six Flags Great Adventure. Met een topsnelheid van 112 km/h vlieg je over de houten balken. De achtbaan is gebouwd op de plaats waar vroeger de stalen achtbaan Viper stond. El Toro behoort in het lijstje doordat het een van de hoogste houten achtbanen ter wereld is.

Credits: Tenioman
Credits: Tenioman

Nummer 3: Takabisha in Fujiyoshida

Takabisha betekent letterlijk vertaald ‘Dominant’. Deze rollercoaster is echt gillen geblazen aangezien je werkelijk geen enkele controle hebt. De Takabisha staat bekend als ’s werelds meest steile achtbaan met een hoek van 121 graden. De hele rit duurt iets langer dan twee minuten aan gillen en genieten.

Credits: Pablo808
Credits: Pablo808

Nummer 2: Steel Dragon 2000

Nog ‘one for the books’. Deze rollercoaster staat net als de Takashiba in Japan. De Steel Dragon 2000 is de langste achtbaan ter wereld met een lengte van bijna 2,5 kilometer. Alleen de foto is al angstaanjagend.

Credits: Claudia Kimura
Credits: Claudia Kimura

Nummer 1: Kingda Ka in New Jersey

Werkelijk ongekend. De Kingda Ka in New Jersey is met een hoogte van 139 meter de hoogste achtbaan ter wereld. Dit is hoger dan de London Eye. Met deze hoogste bereikt de achtbaan ook ’s werelds snelste drop. Wie durft?

Mocht je een sterke maag hebben, check dan ook het filmpje van deze bizarre achtbaan. Durf je dan nog steeds?!

Credits: Christian Stokes
Credits: Christian Stokes