Ontspanning15.03.2014

Cruisin’ like a pro…


Tips voor een onvergetelijke cruise

Na het lange wachten is het bijna zover. Volgende week ga je op je eerste cruise. Na alle voorpret is het nu tijd voor het echte werk. Na het eindeloze sparen, het zorgvuldig uitzoeken en vervolgens de reis naar het schip kan je cruise beginnen. Jij bent er klaar voor en niks houdt je meer tegen! Voordat je daadwerkelijk aan boord stapt wil ik je nog een paar tips meegeven om je eerste cruise onvergetelijk te maken.

Tip 1: Kies de juiste cruisemaatschappij

Het kiezen van de juiste cruisemaatschappij lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Er is een veelzijdig aanbod en enige research vooraf kan je een hoop ellende besparen. Het kiezen van de juiste cruise line hangt van je eigen voorkeuren en budget af. Kies je tijdens normale reizen vaak voor luxe hotels en maaltijden, dan is een inside cabin op de Norwegian Cruise Line een verkeerde keuze. Ook als je met kinderen reist, is het verstandig om te kijken naar cruisemaatschappijen zoals Disney cruise line die cruises aanbieden met genoeg entertainment voor kinderen.

Tip 2: Kies een bijpassend cruiseschema

Deze tip is net zo van belang als de eerste. Tijdens het oriënteren is het verstandig om goed te kijken naar ieder reisschema. Kies niet een reisschema, omdat dit toevallig de goedkoopste is, maar kijk naar andere factoren. Als je het lastig vindt om te kiezen, kun je het beste een lijstje samenstellen van steden of bestemmingen die je nog graag wilt zien per continent en deze vervolgens naast de reisschema’s leggen. Hierdoor kun je makkelijker je keuze overwegen en kies je een cruise die aansluit op jouw wensen.

Tip 3: Let op je benodigde Visa en paspoortvereisten

Cruises begeven zich vaak buiten het Europees continent en daarom is het van belang om ruim van tevoren te kijken naar de benodigde visums in de landen waar je voet aan wal zet. Check dit ruim van tevoren zodat je genoeg tijd hebt om de benodigde visa aan te vragen. Dit voorkomt een hoop stress op je welverdiende vakantie.

Tip 4: Informeer bij reisbureaus

Ondanks dat reisbureaus steeds meer verdwijnen, loont het vaak om hier te informeren. Reisagenten hebben vaak extra’s die bij de boeking zijn inbegrepen. Hierbij kun je denken aan een gratis maaltijd aan boord, een welkomstgeschenk of een cash-back actie. Ook beschikken reisagenten in negen van de tien gevallen over de beste prijzen. Daarnaast is een reisagent ideaal als back-up, mochten er problemen tijdens je cruise optreden.

Tip 5: Praat met de crew

Tijdens je cruise loont het om te praten met de bemanning. De bemanning leeft tenslotte op het schip. Zij kennen de faciliteiten, bestemmingen en kunnen je als ware insider van de beste tips voorzien. Vaak beschikt de bemanning over de mooiste reisverhalen die je kunnen helpen bij het bepalen van je volgende cruise.

Bron: fodors.com

Heel veel plezier!
Heel veel plezier!