`

Ontspanning10.09.2014

De top tien beste attractieparken ter wereld


Als je een echte pretparkfanaat bent, moet je in Florida zijn. In juli presenteerde Tripadvisor de Travellers choice awards. De top tien beste attractieparken ter wereld op Tripadvisor is gebaseerd op cijfers van de afgelopen twaalf maanden. In deze top tien nemen we een kijkje in alle 10 attractieparken.

10. Disney’s Animal Kingdom, Orlando, Florida

Op de tiende plaats staat Disney’s Animal Kingdom in Florida. In dit park is van alles te beleven. Zo kun je een drie uur durende safaritocht maken. Daarnaast worden er diverse musicals opgevoerd en beschikt het park over verschillende attracties. Het park heeft een totale oppervlakte van maar liefst 200 hectare en is gebouwd rondom het idee van een dierentuin.

9. PortAventura Park, Salou, Spanje

PortAventura is het grootste themapark in Spanje. Daarnaast staat PortAventura in de top tien van meest bezochte attractieparken van Europa. Sinds 2002 is het waterpark Costa Caribe ook onderdeel geworden van PortAventura. De nieuwste aanwinst is de achtbaan Shambala. Durf jij?

8. Universal Studios Singapore

Op nummer acht staat Universal Studios in Singapore. Het park bestaat uit zeven zones met een verschillend attractieaanbod. Zo kun je in de Sci-Fi zone Transformers the Ride beleven en met de Canopy Flyer over Dino’s vliegen. Dit park is mooi aangelegd en beschikt over veel groen.

7. Disneyland Park Californië

Dit Disneyland park was de eerste in de reeks. Het werd geopend in 1955. Het park is ontworpen door Walt Disney zelf. Oorspronkelijk zou het park een oppervlakte krijgen van 3,2 hectare, maar al snel werd dit uitgebreid. De afgelopen jaren is het bezoekersaantal jaarlijks gestegen en momenteel staat dit park op de tweede plaats als er wordt gekeken naar het aantal bezoekers. 

Uitzicht over het meer in het Disneyland Park, Californi\u00eb
Uitzicht over het meer in het Disneyland Park, Californië

6. Beto Carrero World

Met een totale oppervlakte van 14 vierkante kilometer is Beto Carrero World het grootste attractiepark van Latijns Amerika. Het park is in 1991 gebouwd en biedt naast shows en attracties ook een dierentuin. Beto Carrero World heeft een divers attractieaanbod en daarnaast worden er regelmatig shows opgevoerd.

De Star Mountain achtbaan in Beto Carrero World
De Star Mountain achtbaan in Beto Carrero World

5. Disney’s Hollywood Studios

Disney’s Hollywood Studios is een van de parken van het Walt Disney World Resort. Dit park is de kleinste, maar er is genoeg te beleven. In tegenstelling tot de andere Disney parken, is er geen gestructureerde lay-out. Alle gebieden lopen in elkaar over. Bezoekers komen het park binnen via Hollywood Boulevard waar allerlei souvenirwinkels zitten. 

Optisch bedrog in Disney`s Hollywood Studios
Optisch bedrog in Disney`s Hollywood Studios

4. Magic Kingdom, Orlando, Florida

Magic Kingdom was het eerste pretpark binnen het Walt Disney Resort. Als er wordt gekeken naar de bezoekcijfers, is Magic Kingdom het drukstbezochte park ter wereld. In 2010 werd Magic Kingdom door 16 miljoen gasten bezocht. In Magic Kingdom is de opbouw en verdeling van de attracties vrijwel identiek aan het Disneyland park in Anaheim.

3. Universal Islands of Adventure, Orlando, Florida

Universal’s Islands of Adventure is een pretpark dat bij het Universal Orlando Resort hoort. In 2011 stond dit park op de tiende plaats van meest bezochte pretparken ter wereld waarmee het behoort tot een van de populairste parken. Het park heeft verschillende themagebieden. Zo kunnen bezoekers in het Jurassic Park gebied oog in oog met een animatronic van een triceratops staan. Verder is er een themagebied van Marvel waar superhelden als Spider-Man en de Hulk te bewonderen zijn.

2. Europa Park, Rust, Duitsland

Op nummer twee in de Tripadvisor lijst staat het Europa Park in Duitsland. Het park staat ook wel bekend als grootste seizoensgebonden pretpark ter wereld. Leuk om te vermelden is dat het Europa park een oppervlakte heeft van 850.000 vierkante meter waarmee het Disneyland Parijs voorbij gaat.

Het park heeft vijftien themagebieden die verwijzen naar een bepaald Europees land. Het park heeft verder spectaculaire attracties waaronder de Blue Fire Megacoaster met 4 inversies. Daarnaast was de achtbaan Silver Star tot 2012 de hoogste achtbaan van Europa. Deze achtbaan haalt een snelheid van 130 km/u. 

1. Discovery Cove, Orlando, Florida

Met stip op nummer een staat Discovery Cove in Orlando. Dit park heeft verschillende reservoirs waar het mogelijk is om te zwemmen met dolfijnen en te snorkelen tussen tropische vissen. Om binnen te mogen moet je vooraf reserveren. In dit park is het dus nooit druk en alles oogt rustig en kalm. Tijdens een all-inclusive dag mogen bezoekers een halfuur zwemmen met dolfijnen en daarnaast snorkelen tussen tropische vissen in het Grand Reef gedeelte. Ook is het mogelijk om otters van dichtbij te zien en exotische vogels te voeren. 

Zwemmen met dolfijnen in het Discovery Cove Park
Zwemmen met dolfijnen in het Discovery Cove Park