Ontspanning01.05.2014

Dinnercam in restaurant laat gasten professionele foto’s van eten maken


Uit eten met vrienden, familie of collega’s gaat er in deze tijd compleet anders aan toe dan jaren geleden. We hebben namelijk allemaal een extra tafelgenoot gekregen: onze grote vriend de smartphone. Die is niet meer uit ons leven weg te denken, dus ook niet als we uit eten zijn. Zelfs als we uit eten zijn hebben we hem nodig: eerst even inchecken op Foursquare (dan weet de rest van je vrienden waar je bent) maar het belangrijkste is natuurlijk dat we foto’s gaan delen met vrienden van alles war we eten. Voor Instagram en Facebook zijn daar het geschikte platform voor. Met sushi als absolute topper: eet je sushi, dan móet dat gedeeld worden met je vrienden.

Maar probeer het maar eens, een goede foto maken van wat je eet. Nu is sushi nogal fotogeniek omdat het vaak ook wat verschillende kleuren heeft, maar een bordje risotto (hoe lekker ook) ziet er op een foto echt niet smakelijk uit. En dat is er natuurlijk ook nog de sfeerverlichting in restaurants die niet bijdraagt aan hele goede foto’s. En al die slechte foto’s van eten zijn natuurlijk weer slechte reclame voor je restaurant. Ze worden immers massaal met vrienden op social media gedeeld. Slimmeriken in Zuid-Afrika van restaurant El Burro hebben daar iets op bedacht. Zij komen met een draagbare lichtstudio voor het fotograferen van eten: de dinnercam.

Foto’s zijn met deze draagbare lichtstudio nooit meer onscherp of verkeerd belicht. Je kunt zelf verschillende kleuren verlichting kiezen voor de perfecte foto. De bedoeling is dat je de foto’s gaat uploaden op Instagram met de hashtag #dinnercam. Ook ontvang je een gratis afdruk ban je foto.

Een hele goede uitvinding, zeker als je als restaurant wel wat positieve aandacht kunt gebruiken. Want zeg eens eerlijk, hoe vaak maak jij foto’s van eten in restaurants die je ook deelt met je vrienden op social media? Precies 😉

Die dinnercam levert dan dit soort professionele foto’s op!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.