`

Ontspanning06.05.2014

Fabulous tijdens je vlucht en daarna!


Tijdens een vlucht en met name tijdens de lange vluchten krijgt je lichaam best wel iets te verduren. Doordat je in een drukcabine zit drogen je ogen en je huid sneller uit, je voeten kunnen opzetten en je haar gaat pluizen. Wil je tijdens je vlucht dit zoveel mogelijk voorkomen en stralend aankomen op plaats bestemming, houd je dan aan de volgende tips.

Oogdruppels en slapen

Doordat de lucht in een vliegtuig erg droog is, worden je ogen vaak wat roder of er springen wat adertjes. Geen ramp, maar je frisse look komt het niet ten goede. Neem een flesje oogdruppels mee en druppel je ogen zo vaak de bijsluiter toelaat. Je ogen blijven vochtig, wat voorkomt dat ze rood zullen kleuren. Vind je oogdruppel niets, dan kun je er ook voor kiezen je ogen wat vaker dicht te houden gedurende de vlucht. Wanneer je ogen gesloten zijn komen ze niet in contact met de droge lucht, waardoor het vocht in je ogen behouden blijft.

Vocht inbrengende crème

Je huid droogt altijd sneller uit in het vliegtuig. Een trekkend gezicht of ‘schubbige’ handen is vaak het gevolg. Neem een tube vochtinbrengende crème mee en blijf jezelf goed insmeren. Denk er wel om dat de tube in je flightbag moet passen of dat je deze pas ná de douane koopt.

Douglas huismerk heeft allerlei vocht inbrengende producten in kleine tubes. 

Verzorgen
Verzorgen

Schoenen met veters

De druk verhoogt tijdens het vliegen wat er voor kan zorgen dat je voeten wat gaan opzetten. Geen paniek, zodra je geland bent zullen ze vanzelf slinken. Maar om ongemak te voorkomen is het dragen van veterschoenen echt een must. Je kunt je veters lekker los doen, maar ook als je je schoenen tijdens de vlucht hebt uitgedaan, hoef je niet bang te zijn dat je er niet meer inkomt. Bij laarsjes of instappers kan dit nogal eens problemen geven.

Slippers zijn natuurlijk ook een optie, alleen worden je blote voeten zo snel koud door de airco.

Water

Drink elk uur een glas water. Je droogt namelijk sneller uit. Om je vochthuishouding op peil te houden is het beter om alcoholhoudende dranken te mijden en ook frisdranken te laten staan. Water is echt het beste. Voordeel van een lange vlucht is dat je gewoon onbeperkt water kunt halen bij de stewardessen. Lopen ze niet langs, loop dan zelf even naar achter of druk op het belletje!

Heb jij nog tips om zo fris mogelijk je vlucht door te komen? Laat het ons weten!

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!