Ontspanning07.12.2014

Fietsen door het Maaslandschap met Google Glass


Het gestoei met kaarten en het vele malen afstappen om te achterhalen welke kant je ook alweer op moet, komt mensen die regelmatig fietsen bekend voor. In Limburg hebben ze hier een oplossing voor gevonden. Liefde voor Limburg organiseert sinds een paar weken fietstochten met een Google Glass. Met steun van de provincie Limburg stellen zij 24 hightech-brillen beschikbaar voor deze tochten.

De fietstocht start in het Noord-Limburgse Arcen. Deze komt langs verschillende dorpjes en laat de schoonheid van het Maaslandschap zien. Onderweg vertelt de bril je niet alleen waar je naartoe moet maar laat hij je verschillende foto’s en filmpjes zien en vertelt hij over de omgeving waar je fietst. Om deze informatie te activeren hoef je alleen maar langs de zijkant van het montuur te vegen. Door middel van GPS weet de Google Glass waar je je bevindt en kun je dus niet verdwalen. Wanneer je bij een bezienswaardigheid arriveert moet je wel eventjes afstappen in verband met de verkeersveiligheid.

Google-Glass-liefde-voor-Limburg-HR
Google-Glass-liefde-voor-Limburg-HR

De route is 22 kilometer lang en je doet daar ongeveer drie uurtjes over. De fietstocht is nu alleen nog maar te boeken bij een verblijfsarrangement maar in 2015 kun je de bril ook los huren. Daarnaast ontwikkelt Liefde voor Limburg ook nog nieuwe routes waarbij de Google Glass ook wordt gebruikt.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.