Ontspanning21.08.2016

Kans op hittegolf: 10 voorzorgsmaatregelen


Wat is jouw plan B?

Volgende week breekt er volgens de weerkundigen een langere droge periode aan. Vanaf dinsdag wordt het zomers warm met temperaturen van 25 graden of meer. Er wordt zelfs gesproken over een hittegolf aangezien wordt verwacht dat de temperatuur eind van volgende week boven de tropische waarde van 30 graden uit gaat komen. Om van een hittegolf te kunnen spreken, zijn er namelijk in een serie van vijf zomerse dagen met 25 graden of meer, drie tropische dagen nodig.

Heb jij een plan B?

Hoe ga jij je voorbereiden op het warme weer? Wat is jouw plan B? We hebben een aantal voorzorgsmaatregelen voor je onder elkaar gezet die je zowel thuis als op kantoor kunt toepassen.

1. Gevulde koelkast

Zorg voor een goed gevulde koelkast met uiteraard meer dan voldoende koude drankjes. Nee, niet alleen wijn of bier, maar ook frisdrank en koud water!

2. IJS IJS IJS

Zorg ook dat je zowel op kantoor als thuis in de vriezer een aantal zakken met ijsklontjes klaar hebt liggen. Niets is zo lekker dan een koud glas coca cola light met ijsklontjes. Tip: leg ook standaard een aantal glazen in de vriezer!

ijs
ijs

3. Tropenrooster

Spreek met je collega’s een tropenrooster af! De ochtenden zijn vaak goed te doen. Veel belangrijker nog is dat je zelf vanaf een uurtje of 15.00 uur ook kunt genieten van het zomerse weer! Wat je natuurlijk ook kunt afspreken is dat je met collega’s thuis in de tuin afspreekt. Come on, het zijn in Nederland toch maar een paar dagen per jaar dat dit überhaupt kan!

4. Slippers

Niets is zo vervelend als warme voeten. Waarom spreek je niet gewoon met je collega’s af dat je een aantal dagen op slippers komt? Zeker wanneer je geen externe afspraken hebt moet dit vandaag de dag toch kunnen?

5. Ramen dicht en laat de airco zijn werk doen!

Natuurlijk is het cruciaal om tijdens de warme dagen de warmte thuis en op kantoor zoveel mogelijk buiten te houden. Gooi in de nacht je ramen open en probeer overdag zoveel mogelijk alles pot en pot dicht te houden. Zeker wanneer je een airco tot je beschikking hebt.

6. Ga niet schoonmaken of naar de supermarkt

Zorg ervoor dat je je boodschappen in huis hebt en dat je niets hoeft schoon te maken. Niets is zo zonde van je tijd als in de rij staan bij de supermarkt. Dit gaat namelijk allemaal af van je welverdiende zonuren! Ook stofzuigen kan echt wel even wachten toch…

7. Playlist

Zorg voor een zomerse playlist die je op kantoor of thuis lekker op de achtergrond kunt afspelen. Laat iedereen op kantoor verschillende liedjes aandragen.

8. Eet niet te zwaar!

Maak lekkere frisse salades. Zeker met 30 graden eet je toch geen aardappelen met groente en vlees….

9. Zoek het water op

Probeer de middagen en avonden wanneer je vrij bent zoveel mogelijk het water op te zoeken. Aan het strand, in het zwembad of aan een rivier of meer vind je over het algemeen verkoeling. Heerlijk chillen en vooral niets doen. Probeer zoveel mogelijk op je fiets te gaan, want als je ergens geen zin in hebt met 30 graden is het wel in een hete auto in de file terecht te komen of op zoek moeten gaan naar een parkeerplaats.

water-1
water-1

10. Neem gewoon een dag vrij

En geniet van de zon!

Avatar foto
Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.