Ontspanning28.02.2015

Met deze foto’s wil iedereen op roadtrip


Bijna iedere reiziger heeft op zijn bucketlist wel een roadtrip staan. Of je nou met de auto naar Texel gaat of van hier naar Beijing rijdt. Een roadtrip is een roadtrip, op reis met je auto en leuk gezelschap meer heb je niet nodig. Deze foto’s inspireren je om nu eindelijk eens een bestemming voor je roadtrip te kiezen.

1. Typische roadtrip

Bij het zien van dit plaatje denk je meteen aan een roadtrip. Uitgestrekte weg in een verwilderd landschap met een eenzaam bord langs de weg. Hier kun je onbezorgd te hard rijden, let alleen wel op je benzinestand ;)!

2. Hotel onderweg

Het leuke aan een roadtrip is dat je soms op hele onbekende en onverwachte plekken terecht komt. Zo kun je onder andere belanden in zo’n leuke tipitent om een nachtje door te brengen.

3. Waterval

Een ander voordeel aan een roadtrip is dat je op de meest afgelegen plekken kunt komen. Als je een stevige auto hebt als vervoersmiddel dan kun je dit soort plekken ontdekken. Bijvoorbeeld bij een waterval als deze. Even een verfrissende duik tussendoor is sowieso geen slecht idee natuurlijk.

4. De Cadillac Ranch

Dit is de Cadillac Ranch in Texas. Het is een openbare plek waar kunst wordt getoond. Hier staan allemaal oude Cadillacs volgespoten met graffiti en de auto’s zijn half in de grond begraven.

5. Uitrusten op het strand

Na een lange rit in de auto is het lekker om even tot rust te komen op het strand. Dit strand ziet er ook heerlijk uit, mooie blauwe zee, lekker zandstrand en het zonnetje.

6. Selfie

Tijdens je reis moet je ook foto’s maken natuurlijk. Het is altijd leuk om op een saaie avond die foto’s er weer eens bij te pakken en weer terug te denken aan je reis. Dit meisje is dol op foto’s maken en maakt ook selfies onderweg. Want een foto van dat oude barrel is heel erg leuk, maar om te bewijzen dat je daar zelf echt was, is een selfie ideaal.

7. Het Wilde Westen

Veel mensen zien Route 66 als dé ultieme roadtrip. Dwars door Amerika met de auto, van oost naar west of andersom. Je ziet zo heel veel van het land en ervaart hoe de Amerikaanse cultuur is.

8. Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is ook een hele mooie plek om op roadtrip te gaan. Genieten van het zonnetje en lekker rond rijden in je cabrio.

9. The Mountains Are Calling And I Must Go

Op deze foto is een mooie uitspraak te zien die voor veel reizigers geldt. Hou je niet van wintersporten in de bergen, dan is het wel lekker om in de zomer naar de bergen te gaan. Klimmen en klauteren in de zomer, heerlijk!

10. De weg

De weg waar je op rijdt is toch het belangrijkste tijdens een roadtrip. Rondrijden over de eindeloze wegen zonder bestemming. Dit is een heerlijk gevoel, zo onbezorgd kunnen rijden. Dus, Let’s Go!

Avatar foto
Lilian Lauwerijssen

Lilian studeert Journalistiek in Tilburg. Verder is ze dol op reizen, fotografie, gadgets en chocoladekoekjes. Parijs is haar favoriete stad en ze droomt ervan om ooit in het buitenland te mogen werken. Ze blogt op DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley.

Verder lezen over Roadtrip

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto