Ontspanning14.07.2014

Sportief in Sardinië


Trailrunning in de bergen of aan zee

Je voelt de ondergrond, hoort de zee, ruikt de bloemen. Je blik verplaats je steeds een klein een stukje verder vooruit, zodat je niet valt over een boomwortel of steen. Bij trailrunning gaat het niet om de eindtijd, niet om je tegenstanders, maar om de strijd – of juist de eenheid – met de natuur. Het mooie is dat je het overal kunt doen: in de bergen of langs de zee.

Trailrunning: één met de natuur worden

Het enige dat je nodig hebt, zijn je schoenen en je kunt eindeloos gaan. Tijdens een korte trip naar het westen van Sardinië stelde ik een trailschoen van Merrell op de proef. De ‘Barefoot Trail Run Ascend Glove’ is in ieder geval lekker licht, dus erg fijn voor het beperken van de kilo’s in je koffer! Door het profiel van de schoen heb je toch de stabiliteit die nodig is, terwijl de schoen verder heel flexibel is. Dit is prettig bij het lopen over de rotsen en het strand aan de prachtige Sardijnse kust. Een kleine tip: stop de schoenen voordat ze weer in je koffer gaan in een zak, want door het opengewerkte patroon neem je een hele zandbak mee naar huis!

De Barefoot Trail Run Ascend Glove van Merrell, ideaal voor trailrunning!
De Barefoot Trail Run Ascend Glove van Merrell, ideaal voor trailrunning!

Fietsen op Sardinië

Sardinië is ook prima geschikt om te fietsen. Er zijn en stille kustwegen en binnenweggetjes waar je zonder problemen hard kunt fietsen. Maak bijvoorbeeld een mooie dagtocht vanuit Alghero naar Capo Caccia en terug. De route in het kort: fiets vanuit Alghero het binnenland in richting Putifigari. Daarna ga je in noordelijke richting en kom je langs het lago del Cuga. Vervolgens gaat de route weer richting het Westen om vervolgens weer noordelijk te gaan richting Olmedo. Vanuit daar fiets je naar de uiterste punt Capo Caccia om de kortste weg terug te nemen naar Alghero. Deze ronde is 85 km en heeft in totaal ongeveer 800 hoogtemeters. In Alghero zijn diverse verhuurbedrijfjes waar je racefietsen, mountainbikes of andere sportieve fietsen kunt huren voor één of meerdere dagen.

Stop bij Capo Caccia ook even om de Grotten van Neptunus te bezoeken. Deze druipsteengrotten liggen net boven het zeeniveau en kun je bereiken via een pad met 654 treden. Onderweg heb je prachtig uitzicht op zee.

Uitzicht op de prachtige omgeving in Sardini\u00eb
Uitzicht op de prachtige omgeving in Sardinië
De Grotten van Neptunus
De Grotten van Neptunus
Avatar foto
Elles Beumers

Elles is marketing- en communicatieadviseur bij de Rabobank en een echte sportsfreak. Ze is gek op hardlopen, trailrunning en fietsen. Voor Travelvalley schrijft ze over actieve vakanties, want van stilzitten houdt Elles niet!

Verder lezen over Italië

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Wil je 3 nachten gratis slapen op Sardinië? Als je houdt van avontuurlijke hikes en jonger bent dan 35 jaar, kun je gebruikmaken van dit unieke aanbod. Loop een deel van de Santa Barbara Cammino mine trail, die slingert langs schitterende plekken door de natuur en oude mijngebieden.

Algemeen12.06.2024

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

Het is al vaker aangekondigd, en weer uitgesteld, maar vanaf 25 april 2024 moet je toch echt entree gaan betalen voor Venetië. Wie de oude stad in wil, moet betalen.

Stedentrips10.04.2024

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

Florence wordt ook wel de cultuurstad van Europa genoemd. Met een historische binnenstad vol gebouwen, beelden en schilderijen van Italiaanse grootmeesters is het een levend kunstwerk. Florence is tevens de hoofdstad van...

Stedentrips28.02.2024

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Het Comomeer is een van de mooiste meren van Italië. Het Comomeer is een bergmeer dat ligt in Lombardije, in het noorden van Italië. Het is het derde grootste meer van de Italiaanse Alpen en zeker ook de mooiste. Het m...

Zomer21.02.2024

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

Hoewel de Dolomieten vaak worden beschouwd als de meest spectaculaire hellingen van Europa, zijn er in de rest van de Italiaanse Alpen genoeg geweldige skibestemmingen te vinden. Maar wat zijn nu de mooiste skigebieden? De variatie wat betreft berglandschappen in Italië maakt het echter niet gemakkelijk om te kiezen. Je vindt er oude stadjes en afgelegen dorpjes, omgeven door charmante Italiaanse skigebieden voor een heerlijke wintersportvakantie. We hebben een aantal van onze favorieten in Italië voor je op een rij gezet.

Winter18.01.2024

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

De 10 coolste dingen om te doen in Rome

Rome is een van de steden waar je geweest moet zijn. Rome ademt historie: er is hier zoveel te doen en zien. Boek een stedentrip naar de mooiste stad van Italië, om in een paar dagen de leukste en mooiste plekken van Ro...

Stedentrips11.01.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Rome

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

De 6 beste tips voor je wintersport naar Val Gardena

Zeg je wintersport in Val Gardena, dan zeg je Italië, zon, lekker eten, mooie vergezichten, waanzinnige rotsformaties en de beste pistes. Als je er eenmaal geweest bent, dan ben je het hier ongetwijfeld helemaal mee een...

Winter21.11.2023

De 6 beste tips voor je wintersport naar Val Gardena