Ontspanning21.10.2016

Vanavond: 25 vallende sterren per uur!


Kijkend naar het heelal besef je iedere keer weer hoe klein en kwetsbaar je zelf bent. De wereld om ons heen is zó ongelofelijk groot en bijzonder. En misschien heb je vanmorgen ook de melding van Facebook voorbij zien komen, om vannacht eens goed naar dat heelal te staren: Beleef een spectaculaire nacht. Ga vannacht naar buiten om de Orioniden te aanschouwen!

Orioniden is een meteorenzwerm die vanavond, vrijdagavond 21 oktober, het maximum bereikt. Je zult getrakteerd worden op een prachtige regen aan vallende sterren.

Beleef een spectaculaire nacht
Beleef een spectaculaire nacht

Onder de ideale omstandigheden zijn er vanavond zeker 25 vallende sterren per uur te zien. Dat lijkt misschien niet heel veel, maar dat is het wel.

De beste manier om vallende sterren te kunnen zien, is op een plek waar nagenoeg geen kunstlicht is om het zicht te bederven. Midden in de stad is in ieder geval geen goede plek. Vanavond gaat de zon om 18.34 uur onder en komt morgen om 08.17 uur weer op. Volgens de kenners zou de meteorenregen morgenochtend om 06.00 uur op z’n hoogtepunt zijn. Dus je kunt óf vanavond lang wakker blijven óf morgen heel vroeg je bed uit gaan. Vergeet niet dat je bij iedere vallende ster een wens mag doen, dus misschien is het wel de moeite waard…

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.