Roemenië

Roemenië is een van de Balkanlanden. Een land dat rijk is op gebied van cultuur en natuur. Hoofdstad Boekarest is een prachtige stad voor een stedentrip. Er is nog zoveel meer te ontdekken in Roemenië! De mooiste plekken, leukste reisroutes en beste tips voor vakanties naar Roemenië vind je hier.

Natuur in Roemenië 

Roemenië is een van de grooste landen van Oost-Europa, grenzend aan de Zwarte Zee. Dwars door het land loopt berggebied de Karpaten, een halvemaanvormig hooggebergte. De hoogste bergtop in Roemenië is de Pietrosul met 2.305 meter hoogte. Het land heeft veel oerbossen, natuurparken en unieke diersoorten. Hier leven de grootste populaties lynxen, wolven en beren van Europa. 

Als vakantiebestemming is Roemenië nog helemaal niet zo bekend. En dat maakt dit land juist zo boeiend: er is veel ruimte om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Je zult zelf gaan zien dat je in charmante oude dorpen terecht komt, maar ook levendige steden zult vinden. Kastelen, natuurparken en spectaculaire wegen: het is er allemaal. De hoogste tijd om dat te gaan ontdekken dus: op naar Roemenië!