Stedentrips23.12.2010

100% stedengidsen verkrijgbaar als app


Naar mijn weten is het een begrip voor iedereen die wel eens een stedentrip heeft gedaan: de 100% stedengidsen. Een trendy boekje waarin de toeristische highlights van de stad worden beschreven en gecombineerd met bijzondere adressen op de route. Er zit ook altijd een handige plattegrond bij en voorin vind je vaak leuke hotels. De boekjes zijn er al voor veel verschillende steden. In samenwerking met XS2TheWorld gaat de uitgeverij mo’media nu Nederlandse applicaties van de 100% stedengidsen op de markt brengen. De apps zijn vanaf deze maand verkrijgbaar voor de steden Amsterdam, Antwerpen, Barcelona, Berlijn, Parijs en Rome in de App store (via iTunes) en Android Marketplace voor €6,99 per stuk.

De mobiele applicaties zijn geschikt voor onder andere de iPhone en Android toestellen. De uitgeverij verwacht eind deze maand ook de beschikbaarheid voor smartphones van Nokia.

Offline vs. online
Voordeel van de online gids is dat je de wandelingen middels de GPS-functie van de mobiele telefoon gemakkelijk kunt volgen. Bij elk adres in de app is een uitgebreide beschrijving, een foto en een aantal handige functionele details toegevoegd; je kunt direct bellen, naar de website navigeren of via de kaart de locatie van het adres vinden. Daarnaast zit er ook een vertaalfunctie op. De mobiele applicaties werken offline en dat betekent dat je de stedengids eenmalig download. Om de content te bekijken hoef je niet online te gaan. Hierdoor maak je geen extra kosten voor het gebruik van internet in het buitenland. Bovendien heb je de content altijd bij de hand ook als er geen internet aanwezig is.

Volgens de uitgeverij volgen volgend jaar meer steden. Wie gaat er tussen kerst en oud&nieuw nog naar Berlijn? Want je kunt de 100% Berlijn app tot 31 december gratis proberen.