Stedentrips28.12.2010

Royaal overnachten in Paleis van Versailles


4943859-foto-van-een-vleugel-van-het-paleis-van-versailles-in-parijs-frankrijk.jpg
4943859-foto-van-een-vleugel-van-het-paleis-van-versailles-in-parijs-frankrijk.jpg

In een deel van het Paleis van Versailles komt mogelijk een luxehotel met 23 kamers. Het zeventiende-eeuwse paleis ligt ongeveer 19 kilometer ten zuiden van Parijs en behoort tot de meest populaire bezienswaardigheden van Frankrijk. In 1919 werd hier het Verdrag van Versailles getekend, dat een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog. De zonnekoning, Lodewijk de XIVe, bracht hier veel nachten door en binnenkort kun je hier zelf ook logeren. Wellicht een leuke stop van je road trip door Frankrijk?

Of de hotelkamers heel modern of juist in de klassieke, barokke stijl worden ingericht, is nog niet bekend. Het uitzicht zou wel erg royaal zijn – vanuit sommige kamers zou je de Orangerie kunnen zien, bekend om zijn bijzondere kruipplanten.

Een Belgische onderneming heeft het plan om het Hôtel du Grand Controle, waarin de financieel toezichthouders van het bouwwerk huisden, om te bouwen tot hotel. Dat zou eind volgend jaar moeten opengaan. Volgens de bestuursvoorzitter van het paleis, Jean-Jacques Aillagon, is de uitvoering van het plan nodig om de renovatie van het gebouw te bekostigen. Hij geeft aan dat het gebouw waarin het hotel komt, zeer vervallen is. De prijzen van de hotelkamers zijn nog niet bekend, maar als het de kosten voor renovatie tegemoet moet komen, zullen het wel vorstelijke bedragen zijn….