Stedentrips28.02.2011

B&O in Hotel Président Wilson


B&O.jpg
B&O.jpg

Een van de meest luxueuze hotels ter wereld is het Hotel President Wilson in Genève. Het hotel opende in 1963 zijn deuren. Het hotel is sinds 2000 lid van de Luxury Collection of Starwood Hotels and Resorts en werd daarmee door CEO Charles Tamman op een succesvolle koers gezet. De lobby, de publieke ruimtes en de hotelkamers van het Hotel President Wilson hebben in het najaar van 1987 een renovatie van € 26 miljoen (CHF 40 miljoen) ondergaan. Het hotel President Wilson is nu een icoon met een ultramodern karakter dat de locatie een unieke uitstraling geeft.

Het Hotel President Wilson kan bogen op een lange traditie en heeft talrijke persoonlijkheden van wereldfaam mogen ontvangen. In combinatie met de magnifieke locatie, de perfecte service en het nieuwe interieur, biedt het hotel zijn gasten een unieke en verrijkende beleving“, aldus Charles Tamman, eigenaar en CEO. Onderdeel van dat nieuwe interieur is apparatuur van Bang & Olufsen. Het luxe hotel heeft al zijn kamers onlangs ingericht met apparatuur van Bang & Olufsen. In de Royal Penthouse Suite kunnen de gasten televisie kijken op één van ’s werelds grootste televisieschermen: de BeoVision 4-103 van Bang & Olufsen. Het kantelbare scherm is 103 inch groot. De televisie is voorzien van de BeoLab 10, een geavanceerd luidsprekersysteem wat van onder het scherm tevoorschijn komt, zodra je de tv aanzet.

Een overnachting in deze suite van 1.680 vierkante meter kost 75.000 Zwitserse Frank (€58.000). De suite beslaat de hele 8e verdieping van het hotel en is uitgerust met een fitnessruimte en een jacuzzi met fantastisch uitzicht op de Mont Blanc. De suite telt verder 12 slaapkamers, 12 badkamers, een salon van 250 m2, een Steinway vleugel en een privéterras.

Het superluxe Hotel President Wilson bevindt zich aan de oevers van het Meer van Genève en staat garant voor spectaculaire panorama’s op het meer en de beroemde ‘jet d’eau’. Deze luxe bestemming is onlangs gerenoveerd en is nu zonder twijfel één van Genève’s modernste hotels.

Het hotel wil de gasten optimale dienstverlening bieden, waarmee het zich onderscheidt van andere luxe hotels. Daarom zijn alle televisies van Bang & Olufsen gekoppeld aan een communicatieportaal van Quadriga. Alle hotelservices en faciliteiten worden direct via deze televisies op de kamers gecommuniceerd. Bijvoorbeeld informatie over de restaurants Bayview en Arabesque, de bars, lounges en spafaciliteiten is op televisie te zien. En ook kan de gast informatie over Genève raadplegen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.