Stedentrips25.05.2011

Yotel: goedkoop en trendy overnachten in New York!


travelvalley_yotel_hotel_new_york.jpg
travelvalley_yotel_hotel_new_york.jpg

Een weekendje (of midweekje) New York is voor velen al prijzig genoeg. Een goedkoop hotel is dan wel zo prettig. In Manhattan kun je op zich wel redelijk goedkoop overnachten, al moet je in de echte low-budget hotels vaak een badkamer delen. Goed nieuws is dan ook dat de Britse hotelketen Yotel de oceaan oversteekt, en zich vestigt in de States. Op 1 juni opent het hotel met 669 compacte kamers in hartje Manhattan de deuren. De kamerprijzen voor New Yorkse begrippen niet duur!

Yotel Times Square biedt designkamers aan die geïnspireerd zijn op first class cabins in vliegtuigen. De ‘premium’ en ‘standard’ hebben een ensuite badkamer, de ‘economy’ niet. Allen zijn ze uitgerust met gratis wifi. Op het dak krijgt het hotel een ruim terras waar ook gegeten kan worden. Het inchecken doen de gasten zelf via een check-in kiosk, een robot staat in dit technisch hoogstaande hotel klaar om de bagage aan te nemen. 
Kamerprijzen starten, in de periode kort na de opening, aan 149 dollar (103 euro). Na augustus variëren de prijzen per tweepersoonscabine tussen de 249 (173 euro) en 349 dollar (240 euro) per nacht. De kamers zijn niet groot, slechts 16 m², maar ach als je in New York bent, blijf dan vooral niet op je hotelkamer rondhangen! 
travelvalley_yotel_hotelkamer_new_york
Via Hln.
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.